L’exposició ha estat creada a partir de treballs de joves de la Comunitat Valenciana. Reflecteixen temes com la gelosia, el sexe positiu, la importància dels amics com a xarxa de suport i la resolució de conflictes. Amb una combinació de fotografies, vídeos i dinàmiques visuals, «No em toques el WhatsApp» aborda situacions quotidianes. Moments que sovint afecten els joves i que poden esdevenir comportaments violents.
A més, durant la visita, els estudiants dels centres educatius de Pego, com el Col·legi Sant Antoni i l’IES Enric Valor, van participar activament en aquesta iniciativa. La sobreexposició a les xarxes socials, especialment entre adolescents, va ser un dels temes més destacats. Aquestes eines digitals poden augmentar la vulnerabilitat i provocar situacions de violència de gènere.
Una exposició itinerant que ara pots explorar al Poble Nou de Benitatxell fins al diumenge
L’exposició a Pego forma part de la gira que porta «No em toques el WhatsApp» per més de 25 municipis de la Comunitat Valenciana. Aquesta ruta té la finalitat de promoure la reflexió i la prevenció d’actituds violentes entre els adolescents. A més de Pego, altres localitats com Alaquàs i Torrent també han rebut la mostra a l’octubre, mentre que en les pròximes setmanes continuarà la seua gira, visitant municipis com el Poble Nou de Benitatxell (oberta ara fins al 10 de novembre) i Moncada.
Aquesta iniciativa, emmarcada en els actes pel Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, celebrat el 25 de novembre, ofereix un espai segur on els joves poden reflexionar sobre les relacions i el rol de les xarxes socials en les seues vides.