El Punt Nàutic, una iniciativa de l’Acord Comarcal per l’Ocupació i el Desenvolupament Local a la Marina Alta (PACTE’MA) i gestionada des de CREAMA, ha posat en marxa accions innovadores per a apropar l’entorn marítim a les noves generacions. En col·laboració amb el CEIP Pou de la Muntanya, i dins del projecte d’Innovació Educativa 2024-2026 “Mirant la mar, somiem!”, s’han desenvolupat activitats enfocades a fomentar la sostenibilitat i el consum responsable de productes locals.
Entre aquestes iniciatives, destaca la creació de fitxes didàctiques sobre el peix de temporada, amb l’objectiu de despertar la curiositat de l’alumnat i promoure el coneixement sobre el consum responsable. Així mateix, l’alumnat tindrà accés al futur Catàleg d’Espècies Marines, que inclourà informació sobre 40 espècies destacades de la Marina Alta, amb dades sobre característiques, usos gastronòmics i receptes tradicionals.
El projecte també ha inclòs xarrades d’orientació laboral el passat 28 de novembre, dirigides a l’alumnat de 5è i 6è de primària, centrades en els sectors de la pesca professional i la nàutica recreativa. A més, els dies 18 i 19 de novembre, es van realitzar tallers de cuina al CdT de Dénia, liderats per reconeguts professionals com Evarist Miralles i Vicent Simó, on els estudiants van aprendre sobre els beneficis del consum de productes locals.
Aquestes accions reflecteixen el compromís del Punt Nàutic amb l’educació, la sostenibilitat i el desenvolupament econòmic de la comarca, inspirant les futures generacions a protegir i valorar l’entorn marí.