Troballa a les aigües del port de Dénia. Els treballs que està realitzant l’empresa Licuas han trobat, a uns 3 metres de profunditat, un duc d’alba complet.
En el passat, al port dianenc, existien fins a huit d’aquestes estructures que servien per a donar suport lateral i amarrament als vaixells. Del total, se’n tenien cinc localitzats i ara ja en sumen un sisé, trobat al fons: un duc d’alba complet submergit.
Arran d’aquesta troballa, la direcció general de Costes, Ports i Aeroports de la Generalitat Valenciana ha projectat una actuació per recuperar-lo i valorar-lo. Aquesta primera intervenció està prevista per al primer trimestre de 2025, amb un pressupost d’uns 40.000 euros.
La intervenció consistirà a extraure l’estructura trobada, analitzar possibles actuacions per a la seua recuperació i tornar a instal·lar-la en la línia de la resta de ducs d’alba.
El director general, Marc García, ha destacat que amb aquesta recuperació es “valorarà la història del port”, entenent-la també com “una manera d’integrar el port a la ciutat”, atraient la ciutadania i “fent que senten el port com un barri més de Dénia”.
Museu de la Mar
García ha aprofitat per a detallar altres temes relacionats amb el port de la ciutat.
D’una banda, ha assenyalat que abans que acabe l’any estarà resolta la concessió, per 10 anys, a l’Ajuntament de Dénia de l’antiga llotja, on actualment se situa el Museu de la Mar. Aquesta concessió respon a una demanda de l’equip de govern socialista-nacionalista des de fa temps, ja que, ara com ara, es disposa d’una “autorització en precari”.
Projecte del Reial Club Nàutic
D’altra banda, García ha explicat que ja està aprovat l’avantprojecte d’ampliació del Reial Club Nàutic. El següent pas serà la presentació del projecte per començar les obres després de l’estiu de 2025, amb la intenció de tindre-les finalitzades abans de l’estiu de 2026.