El PSPV-PSOE de Dénia reacciona a la proposta de la Comissió Europea de reduir un 79% els dies de treball de la flota pesquera d’arrossegament per a 2025, la qual cosa suposaria que les embarcacions eixiren a pescar menys de 30 dies a l’any. Aquesta mesura afectaria 35 embarcacions de les Confraries de Pescadors de la Marina Alta: 15 de Dénia i Calp, i 5 de Xàbia.
Per al secretari general dels Socialistes de Dénia, Vicent Grimalt, és “lamentable que es prenguen aquestes mesures”, afegint que, tot i que ja existia una programació per a reduir els dies de faena, “la mesura adoptada no era tan dràstica” com la que ara es proposa. “Ja hi havia una reducció de dies de sortida a pescar, però no esperàvem que fos tan agressiva com la que es vol implementar ara”, ha explicat Grimalt.
Sobre aquest tema, Grimalt ha destacat que ja s’ha posat en contacte amb el president del pòsit denier, Juan Antonio Sepulcre, per atendre les seues explicacions i per discutir el futur del sector si aquesta decisió es duu endavant, “que és molt probable que acabe suposant el tancament de totes les barques que estan sortint a pescar”.
També s’ha comunicat amb l’executiva del PSPV-PSOE per tal de fer arribar al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació la preocupació per al futur de la flota pesquera de Dénia i la Marina Alta.
El secretari socialista ha informat que, segons li han comentat, el ministre Luis Planas, en la pròxima reunió a Brussel·les, s’oposarà a aquesta decisió.
Així mateix, Grimalt subratlla que, des de l’inici de les retallades en els dies de faena del sector, “hi ha hagut una recuperació de certes espècies”.
Els Socialistes consideren que una “avaluació periòdica dels resultats del Pla de Gestió plurianual i dels efectes sobre el sector han de ser tinguts en compte a l’hora d’establir cada any la quota de captures”.
Grimalt lamenta que la proposta europea suposarà “la mort d’un sector tan important per a Dénia”.
A més, incidix en la gran repercussió que tindrà en altres sectors derivats del pesquer, com el de la restauració. Assegura que el peix és fonamental en la nostra gastronomia, però a més afegix que “és una punyalada” per al municipi, com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO, ja que un dels projectes presentats és la pesca i com valorar els productes del mar.