Sociedad

Èxit del Primer Showcooking de Benissa FITUR 2025: El Cruet de Peix enamora al públic

L'alcalde Arturo Poquet i altres representants polítics han assistit a la presentació del plat autòcton en la fira internacional de turisme

El municipi de Benissa ha captivat als assistents del primer showcooking de la jornada de divendres a FITUR 2025, amb la presentació del seu tradicional «cruet de peix», un plat autòcton que ha fet les delícies dels visitants. L’acte ha comptat amb la presència destacada de l’alcalde de Benissa, Arturo Poquet, i els regidors Adrián Cabrera i Virginia Pérez Gato, que han celebrat aquest èxit gastronòmic i turístic per a la localitat.

El showcooking ha estat una demostració en directe de com preparar aquest saborós plat de la cuina tradicional de la Marina Alta. El «cruet de peix» és un guisat senzill però ple de sabor, elaborat principalment amb raya i ingredients típics de la zona.

La recepta, senzilla però deliciosa, comença amb la cocció de les creïlles, que es tallen en lonxes i es col·loquen al fons de la cazuela. A continuació, s’afegeixen els alls laminats i la raya, i es condimenta tot amb sal, pebre i un toc de pimentó. Els tomàquets es preparen en trossos i es posen per sobre de la raya juntament amb el perejil i els alls tendres, afegint un poc d’aigua i, si es vol, un xorro de vi blanc moscatell de la Marina, que aporta un toc dolç molt agradable. Finalment, es posa al forn a 200° durant 20 minuts.

Els presents han pogut tastar quatre racions d’aquest plat, que fins i tot millora al dia següent quan es refreda, tal com han comentat els organitzadors. Aquest showcooking ha estat una magnífica oportunitat per a promocionar la gastronomia local de Benissa en un dels esdeveniments més importants del sector turístic a nivell internacional.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *