Turismo

Calp impulsa el turisme inclusiu amb nou equipament adaptat i formació en accessibilitat

L'Ajuntament aposta per un turisme accessible amb bicicletes adaptades, cadires amfíbies i tallers per a professionals del sector

L‘Ajuntament de Calp ha fet un pas més en la seua aposta per un turisme accessible i ha rebut nou equipament adaptat per a millorar l’experiència de les persones amb discapacitat que visiten el municipi.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD) amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana i la Secretaria d’Estat de Turisme, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea – Next Generation.

Nou equipament

El nou material adquirit permetrà millorar l’accessibilitat en diferents espais i oferirà noves opcions de lleure per a persones amb mobilitat reduïda.

Entre les noves incorporacions es troben:

Silla Joëlette todoterreny, que permet a persones amb discapacitat gaudir de senderisme i passejades en família per rutes de difícil accés.
Bicicleta OPair elèctrica, amb cadira de rodes integrada perquè persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir del ciclisme adaptat.
Dues bicicletes tàndem, que faciliten l’experiència de pedalejar en parella i fomentar la inclusió esportiva.
Dues cadires amfíbies i deu packs de crosses amfíbies, que estaran disponibles als punts de platja accessible amb l’inici de la temporada estival.

Les persones o empreses locals del sector turístic que desitgen utilitzar aquest equipament accessible poden sol·licitar-lo enviant un correu a l’Oficina de Turisme de Calp.

Formació gratuïta

Aquest projecte de turisme inclusiu també inclou un pla de formació per a empreses i agents turístics locals.

La Regidoria de Planificació Turística, encapçalada per Mireia Ripoll, ha posat en marxa una sèrie de tallers gratuïts en línia perquè els negocis de Calp puguen millorar la seua accessibilitat turística.

S’han organitzat quatre tallers especialitzats:

Com millorar l’accessibilitat d’un allotjament turístic.
Com millorar l’accessibilitat d’un bar o restaurant.
Com fer un museu accessible.
Com crear experiències turístiques inclusives.

Els cursos consistixen en videoclasses de curta durada (entre 10 i 30 minuts) amb exemples pràctics per facilitar la comprensió. Les persones interessades poden inscriure’s fins al 28 de febrer i disposaran de 30 dies per visualitzar les sessions.

Fins ara, 116 empreses turístiques ja s’han inscrit en algun dels cursos. L’edil de Planificació Turística, Mireia Ripoll, ha valorat positivament l’acollida d’aquesta iniciativa:

“Estem satisfets per la resposta de les empreses turístiques i la seua implicació, sobretot tenint en compte la dificultat de combinar formació i treball diari. Animem a més empreses a inscriure’s en aquests cursos, que es prolongaran durant els pròxims mesos. Des de la Regidoria de Turisme continuem treballant en l’execució del nostre Pla d’Accessibilitat, i esperem que prompte es materialitzen més projectes que facen de Calp un municipi més amable i més inclusiu.”

Calp, referent en turisme accessible

Amb aquesta iniciativa, Calp continua avançant en la seua estratègia per consolidar-se com un destí turístic accessible, oferint serveis adaptats i millorant la inclusió de les persones amb diversitat funcional. L’objectiu és garantir una experiència turística de qualitat per a tothom, tant en platges accessibles, com en allotjaments, restaurants i activitats culturals.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *