Política

La consulta educativa lingüística, a debat a ‘Els Quatre Cantons’

Entre els temes clau que s’han tractat en la tertúlia destaquen el marc legal i polític d’aquesta consulta educativa

Hui, com cada divendres, a Onda Cero Dénia Marina Alta hi ha hagut debat. En la tertúlia de Els Quatre Cantons, hem analitzat la situació actual de la consulta educativa lingüística. La consulta sobre la llengua base als centres educatius de la comarca ha generat debat en la comunitat educativa i entre les administracions locals.

L’elecció de la llengua base als centres escolars ha despertat diferents postures. Els punt més candents del debat han estat l’impacte de la consulta en el sistema educatiu, la cohesió social i el futur del valencià en l’ensenyament. Mentre alguns sectors han defensat la llibertat d’elecció per a les famílies, altres han alertat sobre el risc que aquesta mesura. Un risc que podria dur a afeblir la presència del valencià a les aules i fomentar la segregació lingüística.

Pots escoltar aquesta tertúlia com i quan vullgues al canal d’IVOOX d’Onda Cero Dénia Marina Alta.

Quatre números 1 de la política i la sociedad parlen obertament de la seua opinió sobre aquesta consulta educativa

Per a analitzar aquesta qüestió, el programa ha comptat amb la participació de Ana Sala, alcaldessa de Calp (Somos Calpe); Maria Josep Ripoll, portaveu socialista de Dénia; Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer i president de la MACMA (Compromís). A més, en representació de la comunitat educativa, hem escoltat l’opinió de Isabel Moreno, presidenta de l’Associació de Direccions d’Escola Pública del País Valencià.

Entre els temes clau que s’han tractat en la tertúlia destaquen el marc legal i polític d’aquesta consulta. També el seu impacte en l’organització dels centres educatius, les possibles repercussions en la cohesió social i la pervivència del valencià en el sistema educatiu. També s’ha posat el focus en si s’ha informat adequadament les famílies sobre les implicacions de la seua elecció.

I, com no, hem respost a una pregunta essencial: com pot l’administració educativa equilibrar la diversitat lingüística amb la protecció del valencià?

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *