Província

Postures contraposes sobre la Llei de Llibertat Educativa en “Hay Debate” de Dénia FM

La consulta de llengua base ha centrat la tertúlia

En la prèvia a la consulta a les famílies de la Marina Alta per a l’elecció de la llengua base en l’educació dels seus fills a partir del curs vinent 2025-26, que comença el dimarts 25 de febrer i es prolonga fins al 4 de març, l’espaiHay Debate” de Dénia FM ha posat sobre la taula la Llei de Llibertat Educativa de la Conselleria d’Educació de la GVA i la consulta sobre la llengua vehicular.

I ha comptat amb: Rafa Carrió, vicealcalde de l’Ajuntament de Dénia i portaveu de Compromís; Melani Ivars, edil d’Educació a l’Ajuntament de Dénia, pel PSPV-PSOE; Félix Redondo, portaveu de Vox a Dénia; Susana Mut, vocal d’Educació de Gent de Dénia i professora del CEIP Pou de la Muntanya; i Teresa Moreno, mare d’un alumne d’Infantil del CEIP Les Vessanes i d’una alumna de 3r d’ESO a l’IES Historiador Chabás.

També estava convidada l’edil d’Educació del PP a l’Ajuntament de Benissa, Virgínia Pérez, qui finalment ha excusat la seua absència, per un imprevist d’última hora.

Postures contraposes

Des de l’inici, les postures han estat clares i oposades. Mentre Ivars, Carrió i Mut afirmen que aquesta llei és una qüestió política i que és una “llei de majoritats”, Redondo defensa que permet l’elecció als pares.

Quant als progenitors, Moreno ha lamentat que se’ls ha traslladat la responsabilitat sobre el futur pedagògic dels seus fills.

Altres aspectes posats sobre la taula han estat l‘impacte en l’ensenyament d’altres assignatures i en la metodologia educativa; la implicació en el model plurilingüe del sistema educatiu valencià; l’afectació a l’organització dels centres educatius; els recursos presentats contra aquesta llei; o la problemàtica amb la Xarxa Llibres.

Escolta ací el debat:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *