Societat

Andrea Salerno: “Enguany hem decidit dedicar-lo a la joventut i a la societat”

Entrevista en el 'primer café' de Dénia FM, amb la presidenta del Rotary Club de Xàbia sobre els projectes previstos per a estos pròxims mesos
Andrea Salerno, presidenta del Rotary Club de Xàbia / Miriam Pagán

Dues són les principals línies d’actuació que s’ha marcat Andrea Salerno, presidenta del Rotary Club de Xàbia, per al seu any al capdavant de la roda rotària. D’una banda, la joventut, i, d’altra banda, la comunitat, la societat.

Així ho ha indicat en el ‘primer café’ de Dénia FM, d’este dilluns 27 de novembre. Salerno assumeix la presidència des de juliol d’este any, en relleu de Fernando Ruiz. Una de les seues intencions des que assumira aquest càrrec ha sigut retomar la filosofia de treball a través dels Comitès. Salerno assenyala que el “comitè estrella” és el de Joventut, retomant els programes d’intercanvi culturals, en els que estudiants del municipi viatgen a altres països i, de forma recíproca, estudiants d’altres països passen nou mesos amb famílies de Xàbia, per a conèixer les cultures de cada lloc. Precisament, demà per la vesprada, hi ha prevista una xarrada al respecte, per a donar a conèixer aquests programes.

Un altre dels Comitès és el de la Tercera Edat, amb Ángel Palomar al capdavant, i el projecte de l’hort terapèutic que hi ha en el Centre de Dia del municipi, “un projecte que seguirà durant estos anys”, ha assegurat Salerno, ressaltant el fet de que els usuaris del centre del dia “ens esperen tots els dijous”. També en este apartat, ha assenyalat una altra tradició, les visites de Papà Noel als “asilos d’Ondara i Xàbia”. També disposen del de Esports, Esdeveniments, Projectes, Servei, Educació i Membresia.

Per cert, entre els projectes en els que es troben treballant és una col·laboració sol·licitada per l’ONG ‘Cultura contra Balas’ de dos artistes ucraïnesos afincats en el municipi. La intenció és portar a principis de l’any que ve “32 talents d’Ucraïna”, joves d’entre 15 i 18 anys, que conviuran durant un temps amb la societat local. En aquest projecte s’implica Isabel Moreno, directora del col·legi Port, i presidenta del comitè d’Educació. Durant la seua estada es realitzaran, en el centre educatiu, tallers de gastronomia ucraïnesa i espanyola. Es tracta d’adolescents que realitzen voluntariat, i arriben de la mà del Rotary Club de Khàrkiv, ciutat ucraïnesa limítrofe amb Rússia, “molt castigada” per la guerra.

Salerno també ha repassat altres projectes en els que es troba immers el Rotary Club de Xàbia. En eixa línia de “volcar-se més a la comunitat”, ha subratllat un relacionat amb el Centre Ocupacional de La Xara, gestionat per Aprosdeco, al que s’ha donat mobiliari. A més d’estar-se preparant un altre esdeveniment per a recaptar fons destinats a aquesta associació.

També han dut a terme altres activitats a nivell internacional, com la donació d’un miler de dosis de penicil·lina, gràcies a l’Hospital de Dénia, a un hospital d’Hondures, en un viatge de Luis Santos; lliurament de roba i ulleres en diferents ciutats de Marroc, en un viatge realitzat per Ángel Palomar; i el recorregut per Àsia que està realitzant la sòcia Ariel King, amb la seua fundació portant la bandera del Rotary Club de Xàbia.

Sense oblidar-nos d’eixes marxes anuals que el Rotary local organitza a favor de l’eradicació de la poliomielitis. A la que a més, aquest any, s’hi suma una exposició a realitzar al gener, per a “veure com segueix la vida després de la polio”, ha indicat Salerno.

I un altre dels esdeveniments ha sigut el d'”Art i Vi”, el primer de recaptació de fons sota la seua presidència, celebrat en el taller de Toni Marí, que va aconseguir recaptar 5.000 euros per al taller de gestió emocional que s’imparteix en els instituts de Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *