Medi ambient

Dénia retira l’arbratge de la façana del Museu dels Joguets per a donar visibilitat a aquest edifici protegit

Aquest edifici emblemàtic, construït en 1884, va ser l'antiga terminal de passatgers del ferrocarril de Dénia a Carcaixent
Treballs de retirada de l'arbratge / Redacció

El departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Dénia està treballant en la retirada d’una part de la massa arbòria que ocupa l’acera de la façana principal del Museu dels Joguets, al carrer Calderón, per a aconseguir una visibilitat òptima d’aquest edifici històric, inclòs al Catàleg de Béns i Espais protegits de Dénia. Patrimoni cultural, amb un nivell de protecció parcial.

Basant-se en un informe de l’Àrea d’Arqueologia i Museus, aquest edifici emblemàtic de la ciutat, construït en 1884, que va ser l’antiga terminal de passatgers del ferrocarril de Dénia a Carcaixent, és un edifici protegit pel fet que “conté elements patrimonials de valor, essencialment en la seua façana, que han de ser visibles des de la via pública”.

Però en l’actualitat, l’immoble es troba envoltat d’una massa arbòria densa, especialment davant de la façana del carrer Calderón, amb espècies com les jacarandes, que per les seues característiques, tenen unes copes molt espesses que impedeixen la correcta percepció de l’edifici. A més, les branques i les arrels també estaven causant desperfectes en l’conjunt.

L’informe també insisteix en la necessitat de conjugar la presència d’espais verds amb la valorització del patrimoni arquitectònic, i no anar en detriment; i més encara si no es tracta d’arbres monumentals, sinó de plantació recent. Així doncs, es retiraran set exemplars de l’acera del carrer Calderón –sis jacarandes i un xiprer- que permetran millorar la visió de l’antiga estació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *