La UD Calpe recupera la tercera plaça en guanyar al CD Eldense (1-0)

Els calpins van aconseguir un triomf vital davant un rival que els va sotmetre a una gran faena defensiva
Fede donant de cap a l'esfèric / Javier Zamora

El camp municipal de Calp va ser un carrusel d’emocions i condicions meteorològiques, on l’equip local va aconseguir una victòria per la mínima (1-0) enfront del CD Eldense B, en un partit que va tindre de tot: sol, vent, pluja, un penal, expulsions, i una dosi enorme de treball i solidaritat per part de l’esquadra local.

L’equip dirigit per Lauro Techeira va eixir amb determinació des del xiulet inicial, creant diverses oportunitats clares de gol. La jugada clau va arribar al minut 9, quan una passada de Michael va interceptar la mà d’un defensor visitant dins de l’àrea, situació que l’àrbitre no va dubtar a sancionar amb penal. Fede, amb total confiança, va executar el llançament col·locant la pilota en el centre de la porteria, descol·locant al porter del CD Eldense B.

Després del gol, l’equip visitant va augmentar la seua pressió, obligant a la UD Calpe a defendre’s amb pilotes llargues i a replegar-se en el seu propi camp. Malgrat les adversitats i del domini creixent visitant, la primera mitat va concloure amb avantatge per als locals.

La segona part va ser un verdader test de resistència per als locals, que va haver de bregar amb el vent a favor dels visitants. El porter local, Cassius, es va convertir en l’heroi del partit amb dos parades decisives que van mantindre l’avantatge. La defensa calpina, ferma i organitzada, va frustrar les oportunitats de l’equip d’Elda, que no va cessar en el seu intent d’igualar el marcador.

A mesura que la trobada avançava cap a la seua final, Calpe va aconseguir equilibrar el joc i va tindre una clara oportunitat per a ampliar la diferència, encara que l’arquer visitant va estar encertat en l’u contra un.

Amb el xiulet final i sis minuts de temps afegit, la UD Calpe va celebrar una victòria crucial que els permet recuperar la tercera plaça en la classificació, amb la intenció d’assegurar un lloc en la promoció d’ascens.

Amb només tres jornades restants i amb el panorama cada vegada més definit en la taula, els calpins enfrontaran el seu pròxim gran desafiament contra el CD Olímpic Xàtiva, en un partit que pot ser decisiu per a les seues aspiracions d’ascens.