Educació

La Generalitat Valenciana proposa un l’arreglament escolar a causa del descens de natalitat

Els ajuntaments tenen fins al 21 de maig per a presentar al·legacions a la proposta, que s'implantaria el pròxim curs 2024-2025
Colegio Vessanes 2024 / Tino Calvo

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Generalitat Valenciana ha proposat un l’arreglament escolar per al pròxim curs 2024-2025 en Infantil, Primària i aules UECO (unitats específiques en centres ordinaris). Aquests informes han sigut remesos als ajuntaments i sindicats aquesta setmana. Davant l’alarma que s’ha creat als sindicats el Consell de Carlos Mazón ha explicat que la proposta és provisional, per la qual cosa encara està obert a modificacions.

El director general de Centres Docents, Jorge Cabo, ha indicat que «hem fet arribar als ajuntaments de la Comunitat Valenciana la proposta d’arreglament escolar perquè facen les seues al·legacions fins al 21 de maig i d’acord amb aquestes farem les modificacions oportunes per a escolaritzar tot l’alumnat».

En aquest sentit, Cabo ha explicat que aquesta previsió d’unitats s’ha realitzat tenint en compte el padró, que reflecteix un evident descens de la natalitat i per tant d’alumnat. «Per a la determinació d’unitats ens hem basat en el padró que tendeix a la baixa. No obstant això, una vegada es faça l’admissió, s’habilitaran les unitats que siga necessària», ha assenyalat.»En la llista facilitada esta setmana a ajuntaments i sindicats no es té en compte totes les aules UECO, ja que no s’han habilitat encara en la seua modalitat, i això ja suposarà almenys un augment de 25 unitats més», ha afegit el director general.

A més, des de la Conselleria d’Educació han assenyalat que la previsió s’ha fet baixant la ràtio en moltes localitats perquè la reducció d’unitats no fora major a la prevista. Finalment, el director general de Centres Docents ha lamentat que es critiquen dades provisionals «quan des de Conselleria estem fent un gran esforç perquè els alumnes de la Comunitat Valenciana reben una educació de qualitat en les millors condicions. Primer cal estudiar totes les dades i fer aportacions. La crítica de manera automàtica ni se sosté ni és un bon camí per a treballar».

I com afecta aquest arreglament escolar per al pròxim curs lectiu a Dénia?

L’edil d’Educació en l’Ajuntament de Dénia, la socialista Melani Ivars, explica, als micròfons de Dénia FM, que, en principi, des de la Conselleria, dirigida per Marciano Gómez, no s’ha fet cap modificació en la proposta remesa. S’han respectat les unitats, així com les augmentades en el curs passat.

No obstant això, per a Ivars, des del departament autonòmic, a més de tindre en compte les xifres del padró, les de natalitat de cada municipi, haurien de fixar-se en el nombre de persones que arriben noves a les ciutats durant el curs escolar. Aquesta situació provoca que les aules estiguen per damunt de les ràtios.

En un principi, des de l’Ajuntament dianense no tenen pensat realitzar al·legacions a la proposta remesa per la direcció general de Centres Docents. No obstant això, Ivars incidix que, en el cas de Dénia, durant el curs escolar es produïx un augment de 300 alumnes a causa d’aquestsnouvinguts.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *