Societat

Dénia llança una campanya contra la LGTB-fòbia en l’àmbit digital

La iniciativa busca combatre la discriminació i els delictes d'odi en xarxes socials amb missatges inclusius i respectuosos
Bandera LGTBI / Redacció

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la LGTB-fòbia, el 17 de maig, la Regidoria d’Igualtat i Diversitat de Dénia llança una campanya contra la discriminació sexual i els delictes d’odi en l’àmbit digital. Aquesta campanya ha estat realitzada per l’artista 2D i il·lustrador de Dénia Víctor Torres.

Sota el lema “odi i la discriminació se sofreixen al carrer, però també a les xarxes socials. Combateu-los amb igualtat”, la campanya es focalitza en un ús adequat de les xarxes socials, “que sovint s’instrumentalitzen per a amenaçar, insultar o discriminar”, segons indica el regidor d’Igualtat i Diversitat, Javier Scotto. “Pretenem visibilitzar com de fàcil i normalitzat està discriminant el col·lectiu LGTBI+, així com altres formes d’odi i discriminació contra persones d’altres ètnies, cossos no normatius o persones amb altres creences”, afegeix.

Amb un disseny creatiu que reflecteix la realitat social i el llenguatge que utilitza la joventut en els seus missatges de mòbil, la campanya mostra situacions habituals de comentaris discriminatoris en aplicacions com WhatsApp que sofreixen diàriament les persones LGTBI+, amb una visió segmentada de les violències creuades que s’afegeixen a la condició de pertànyer al col·lectiu, ja siga per raó de gènere, color de pell o fe professada.

La campanya s’activarà des de hui, 16 de maig, en les xarxes socials de l’Ajuntament de Dénia i el material digital es remetrà a la comunitat educativa, associacions i entitats socials i festives del municipi.

El regidor d’Igualtat i Diversitat recalca que “hem d’evitar que un meme, un tuit, una publicació en Facebook o Instagram, o un missatge de WhatsApp facen mal a les persones LGTBI+, així com normalitzar o emparar bromes que no ho són. No sols cal reprovar aquestes actituds, sinó també evitar que es compartisquen i reenvien“.

Scotto anima “a la joventut, la comunitat educativa, entitats festives, socials, famílies i ciutadania en general a fer seua la campanya i compartir els missatges que hem preparat per a lluitar contra la discriminació i l’odi”.”Quan usem el telèfon, hem de ser respectuosos, igualitaris, inclusius i diversos amb totes les persones que estan en la nostra agenda de contactes o grups de difusió.

La violència en línia i digital és la violència discriminatòria a la qual actualment s’enfronta la joventut i que creix any rere any. I si el telèfon és fàcil fer servir per a insultar, també hem de fer fàcil defensar el diferent”, conclou el regidor.

Programació

A més, s’ha programat per al divendres 17 de maig, a les 13 hores, a la plaça de la Constitució, la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la LGTB-fòbia, que enguany ha redactat i llegirà la Junta Local Fallera, “per a continuar reconeixent i treballant per unes festes inclusives”.

Exposició itinerant

D’altra banda, la Regidoria d’Igualtat i Diversitat ha cedit l’exposició pròpia “Planificant la diversitat LGTBI+. Art i Cultura” perquè itinerari durant els pròxims tres mesos, coincidint amb les celebracions del Dia contra la LGTB-fòbia i el Dia de l’Orgull, pels municipis de Tavernes, Pego, Cullera, Alcoi i Calp.

La mostra urbana, dissenyada per Ondewall, nom artístic de Domingo Oller, utilitza referents coneguts de la Història de l’Art per a qüestionar i reconstruir normes i conceptes associats a l’orientació sexual, el gènere i l’expressió de gènere.

El regidor Javier Scotto ha avançat que l’exposició traspassarà fronteres. Una rèplica de la mostra es podrà veure, del 23 de maig al 18 de juny, a la ciutat francesa de Tours amb motiu de la fira vitivinícola i gastronòmica Vitiloire, de la qual Dénia és ciutat convidada en l’edició 2024.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *