Entrevistes Primer Café Província

Néstor Portés: “A través de la innovació estem utilitzant la ramadería com a eina per a la prevenció d’incendis”

Néstor Portés, president de Pego VIU, habla en Dénia FM el projecte innovador de les "ovelles bomberes"
Néstor Portés president de Pego VIU / Redacció

En El Primer Café de Dénia FM, hem tingut l’oportunitat de parlar amb Néstor Portés, president de Pego Viu, sobre el projecte innovador de les “ovelles bomberes” que es desenvolupa a Pego per a prevenir incendis forestals.

Aquesta iniciativa, que ha captat l’atenció local i internacional, combina la ramaderia extensiva amb tècniques modernes de gestió ambiental per controlar la vegetació i minimitzar el risc d’incendis.

Durant l’entrevista, Portés ha explicat com aquest projecte es basa en la utilització de ramats d’ovelles per crear tallafocs naturals i reduir la massa forestal en zones estratègiques del terme municipal.

Gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Pego i el suport financer de la Diputació Provincial d’Alacant, Pego Viu ha pogut implementar una sèrie de millores que inclouen la instal·lació de tanques elèctriques i el tancament cinegètic per assegurar la gestió eficient del ramat.

L’ús de terres agrícoles no catalogades com a forestals permet el pasturatge controlat, evitant així el creixement excessiu de vegetació que podria augmentar el risc d’incendis. A més, s’està treballant en l’adequació d’una bassa cinegètica per a servir com abeurador, garantint el benestar dels animals implicats.

Néstor Portés ha subratllat la importància de la col·laboració amb les autoritats locals i provincials, així com la necessitat de continuar fomentant iniciatives similars que uneixen la tradició amb la innovació en la gestió ambiental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *