Esports

La Junta de Govern Local impulsa la remodelació de dues pistes esportives a Madrigueres Sud

L'aprovació del projecte inclou millores en el drenatge, pavimentació i tancaments
Pistes de Madrigueres / Tino Calvo

La setmana passada, la Junta de Govern Local va donar llum verda al projecte de remodelació de dues pistes esportives a les instal·lacions de Madrigueres Sud. En aquesta ubicació, hi ha tres pistes esportives, i les obres previstes en aquest projecte es duran a terme a la pista central (pista 2) i a la pista més a l’est (pista 3). La pista situada a l’oest (pista 1), al costat de l’aparcament i la cantina, ja va ser reformada l’any 2023.

Actualment, les dues pistes esportives es troben en mal estat de conservació, amb un deteriorament significatiu dels paviments, dels tancaments perimetrals i de les xarxes de protecció. Segons la informació proporcionada per l’empresa que ha redactat el projecte de remodelació, s’han detectat desconxats en el tractament superficial, irregularitats, esquerdes, marcatge de les juntes d’asfalt, acumulació d’aigua per falta de pendent transversal i petits assentaments. L’aigua s’ha anat acumulant i filtrant per les esquerdes existents a causa de la manca de pendents adequats.

En definir la solució a adoptar, s’ha tingut en compte l’estat de les pistes, el suport estructural, la tipologia de danys observats i l’estat de l’equipament i proteccions. A més, s’ha considerat l’experiència de la remodelació de la pista 1, que va donar resultats satisfactoris, aplicant-se la mateixa solució. També s’han valorat les necessitats de la Regidoria d’Esports, com el lleuger desplaçament de la pista 3 per augmentar la distància de seguretat amb l’espai destinat a les autoescoles. Aquesta pista també s’ha eixamplat lleugerament respecte a la pista 2 per permetre, en el futur, la disposició d’una grada de dos nivells.

Actuacions de millora

Les actuacions de condicionament de les pistes inclouen, d’una banda, la millora de la xarxa de drenatge, amb la creació de caces lineals de desguàs situades als laterals de la pista, que recolliran les aigües i les conduiran fins a un col·lector de drenatge projectat, connectat amb el clavegueram existent.

D’altra banda, en la pavimentació, per impedir l’entrada d’aigua de l’exterior a les pistes, s’elevaran lleugerament per sobre de la pista actual, aconseguint aquesta alçada amb la formació de pendents transversals a dues aigües i amb la nova capa de rodament, cosa que permetrà que les noves pistes se situen uns 5 cm per sobre de la cota d’aglomerat actual. Com a acabat superficial, s’instal·larà el paviment esportiu per a aplicació sobre aglomerat asfàltic, que ofereix un rendiment idoni per a la pràctica de diversos tipus d’esport.

El projecte també preveu la renovació dels tancaments laterals de la pista i les proteccions de fons i laterals, així com les porteries de futbol sala, reutilitzant en aquest últim cas els pals existents i complementant-los. Les xarxes, a petició de la Regidoria d’Esports, es protegiran en els fons i laterals mitjançant un mur de protecció, que també s’executarà en la pista 1, on ja es va preparar la seua fonamentació. Durant l’execució de les obres, caldrà desmuntar els banquets de totes dues pistes, així com la grada de la pista 3, contemplant-se la seua posterior reposició. Quant a les grades compartides de la pista 1 i 2, no es preveu el seu desmuntatge, però sí una rehabilitació.

També es renovaran les xarxes de protecció existents en els fons i cantonades de les 2 pistes esportives, reutilitzant els pals d’acer galvanitzat existents que es puga, encara que caldrà executar noves fonamentacions per als pals. Les xarxes de protecció tindran una alçada de 8 mm i hauran d’estar especialment indicades per a camps de futbol 8, de futbol 11, de futbol sala o d’handbol.

El projecte de renovació de les dues pistes esportives eixirà aviat a licitació per un import de 232.453,74 € (IVA exclòs).

Reforma de l’antic local del Servef a Ramón Ortega

D’altra banda, la Junta de Govern Local va aprovar adjudicar les obres de reforma de l’antic local municipal del Servef situat a l’avinguda Ramón Ortega, 3 A, a l’empresa Construccions Rocace S.L., amb un pressupost de 230.859,95 € (IVA exclòs).

El nou local albergarà unes oficines d’atenció al públic, que constaran de quatre llocs d’atenció i sala d’espera per a un mínim de deu persones; dos despatxos; un arxiu/magatzem; i dos banys, un accessible per a persones amb diversitat funcional. Amb una superfície construïda de 302,88 metres quadrats, les actuacions projectades tenen com a objectiu crear un espai hàbil per a un mínim de cinc llocs de treball (amb previsió per a un màxim de quinze).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *