Esports

El CB Joventut Xàbia va presentar el seu logo de 40 aniversari

El club de bàsquet es va crear a l'agost de 1984 i prepara actes per a celebrar el seu naixement
Logo de 40 aniversari del CB Joventut Xàbia / Delaweb

Sembla que va ser ahir, però ja han passat 40 anys des de la creació del Club Bàsquet Joventut Xàbia. L’agost de 1984, un grup de joves entusiastes de l’esport de la canastra es va reunir i va decidir donar vida a un club que, des de llavors, ha sigut un referent en el foment del bàsquet en el municipi.

Inspiració i filosofia de la Penya

Des dels seus inicis, el Club Bàsquet Joventut Xàbia s’ha mirat en l’espill del CB Joventut de Badalona, adoptant els seus colors verd i negre per a l’uniforme. La filosofia del club català de treballar amb gent de la pedrera també ha sigut un pilar fonamental en l’enfocament del club xabiero, l’objectiu del qual sempre ha sigut fomentar el bàsquet en la comunitat local, començant amb un treball de base en els centres educatius del municipi.

Un llegat de formació i valors

Al llarg d’estes quatre dècades, el club ha sigut una plataforma de desenrotllament per a molts joves, que han passat per les seues files. A més de rebre formació esportiva, estos joves han aprés valors fonamentals que els han ajudat a créixer com a persones dins i fora de la pista.

El club ha superat nombrosos desafiaments al llarg dels anys, incloent-hi la lluita per disposar d’instal·lacions adequades. Des dels seus inicis en la pista del col·legi Vicente Tena, el crit de “Volem Pavelló” va ressonar fort i clar, i a principis del nou segle, la comunitat de bàsquet de Xàbia finalment va poder traslladar-se a un pavelló cobert que els permet jugar fins i tot sota la pluja.

Jugadors del CB Joventut Xàbia en la pista del Tena | CB Joventut Xàbia

Celebracions pel 40 Aniversari

L’actual directiva del club ha planificat una sèrie d’esdeveniments per a commemorar els 40 anys de dedicació i esforç. Estos actes celebraran no sols la longevitat del club, sinó també el paper vital que la família de jugadors, entrenadors i aficionats ha exercit en el seu creixement i èxit continu.

Amb una història forjada a base d’il·lusió i esforç col·lectiu, el Club Bàsquet Joventut Xàbia continua sent un exemple de com l’esport pot unir i enriquir a una comunitat. Els plans de celebració prometen ser una ocasió memorable per a recordar els assoliments del passat i mirar cap a un futur ple de noves oportunitats per al bàsquet a Xàbia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *