Societat

Així pots fer la reserva prèvia necessària per a visitar la cova tallada

La Policia Local de Xàbia ha intensificat la vigilància amb un operatiu especial per a garantir el compliment de les reserves
Cova Tallada / Fran Couto

La Policia Local de Xàbia ha iniciat, de la mà del Parc Natural del Montgó, un operatiu especial de vigilància a la Cova Tallada durant aquests mesos, en els quals aquest espai natural presenta un gran trànsit de persones.

Per a aquest operatiu, la Prefectura ha disposat la presència en dies aleatoris de la Unitat Marítima a la cova, de tal forma que els agents controlen que efectivament els usuaris i banyistes que es troben en ella, compten amb el rebut de la reserva d’accés, d’acord amb la resolució de la Conselleria.

D’aquesta forma, es garanteix el respecte als límits que estableix aquesta ordre que, en definitiva, el que pretén és preservar aquest paratge protegit. A més, els agents també controlen que la velocitat de navegació en l’entorn de la cova, la reserva marina del Cap de Sant Antoni, siga com a màxim de 3 nusos.

Reserva necessària per a accedir a la Cova Tallada

Segons una resolució de la Conselleria, l’accés a la Cova Tallada està regulat del 23 de març al 8 d’abril, del 28 d’abril al 5 de maig, i del 15 de juny al 15 d’octubre.

Les persones que desitgen visitar-la en aquest termini han de realitzar una reserva amb el seu document nacional d’identitat a la web del Parc Natural del Montgó, amb deu dies d’antelació. La visita a la Cova Tallada es fa en una hora i mitja i els visitants han de portar l’autorització impresa.

La Policia Local de Xàbia recorda que a la Cova Tallada no hi ha cobertura de mòbil, cal portar sempre calçat adequat i portar aigua. A més, la visita no es recomana a persones no acostumades a caminar per la muntanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *