Esports

50 Setmana de la vela en el CN Jávea

Les competicions arranquen amb la disputa del Trofeu Rodolfo Tomás d'Optimits
Toni Molina amb els dirigents del CN Xàbia / CN Jávea

El Club Nautico Jávea es prepara per a començar a la 50a edició de la Setmana de la Vela, un esdeveniment emblemàtic que, del 16 al 24 d’agost, reunirà a prop de 380 embarcacions i més de 700 participants. Amb una programació que abasta tanta competició de vela i motonàutica com a activitats culturals i socials, la Setmana de la Vela promet ser un gran èxit.

Carlos Carbonell, vocal de vela del club, va destacar la rellevància d’esta fita: “Estem molt contents d’arribar a esta edició, ja que suposa la consolidació d’una regata històrica que ha mantingut el seu caràcter integrador, aglutinant des de la vela lleugera i de creuer fins a tota mena d’esdeveniments”. Este mig segle d’història demostra el compromís del club amb la promoció de la vela i l’esport nàutic a la regió.

Competències esportives d’alt nivell

La Setmana de la Vela va arrancar amb el Trofeu Rodolfo Tomás Optimist, que va comptar amb la participació de 150 joves promeses de l’esport nàutic de diferents parts del món. Esta regata s’ha convertit en un referent internacional, servint també com a preparació per als equips espanyol i alemany que competiran en el Campionat del Món d’Optimist a l’Argentina.

L’esdeveniment continuarà els dies 19 i 20 d’agost amb el Trofeu de Windsurf i 420, seguit pel Trofeu de Veterans el 21 d’agost. Les emblemàtiques regates de creuers Trofeu Sir Thomas Lipton, en les modalitats de Regata i Club, es disputaran els dies 22 i 23 d’agost. La competició tancarà el 24 d’agost amb el Trofeu 3 Caps Regularitat (motonàutica) i el Trofeu Comodor Federico Gimeno.

Programació cultural i social

A més de la intensa activitat esportiva, la 50a Setmana de la Vela inclou una variada programació cultural. Destaca l’exposició del reconegut artista Javier Mariscal, que presenta 24 il·lustracions inspirades a la Marina Alta i l’entorn del club. L’exposició es troba en el Saló Social del Club Nàutic i romandrà oberta fins al 31 d’agost.

Entre les activitats socials, se celebrarà la Festa de Vela Lleugera el 21 d’agost, seguida pel tradicional Concurs Social de Paelles el 22 d’agost. El 23 d’agost, els més xicotets gaudiran d’una festa infantil amb temàtica pirata, i el 24 d’agost es efectuarà el lliurament de trofeus i el sopar de clausura a partir de les 21.00 h.

Carlos Carbonell va agrair a l’Ajuntament de Xàbia el seu suport logístic i organitzatiu per a fer possible esta edició especial. Per part seua, el regidor d’Esports, Toni Molina, va felicitar el Club Nàutico Jávea per mantindre viva esta celebració durant cinc dècades, consolidant-la com un referent en l’esport nàutic de la Comunitat Valenciana.

La 50a Setmana de la Vela promet ser un esdeveniment memorable que combinarà competició, cultura i diversió en un entorn incomparable, reafirmant una vegada més la importància del club en la promoció de l’esport i la vida social a la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *