Urbanisme

Maria Josep Ripoll: “No és una prohibició, sinó una regulació”

Entrevista, a Dénia FM, a l'edil de Territori de Dénia sobre la suspensió cautelar de l'emissió de certificats per a habitatges turístics
L'edil de Territori de Dénia, Maria Josep Ripoll / Miriam Pagán

El ple de l’Ajuntament de Dénia té previst aprovar la suspensió cautelar, durant un any, de l’emissió de certificats de compatibilitat per a habitatges turístics al centre urbà. D’aquesta manera, el Consistori, igual que han fet altres ciutats, com València, pretén posar fre a la proliferació d’aquest tipus d’habitatges.

Una decisió que, sens dubte, ha suscitat gran interès a la ciutat, a més de preguntes i expectatives tant entre propietaris com entre operadors d’habitatges turístics i residents. Per a respondre a totes elles, l‘edil de Territori a l’Ajuntament de Dénia, Maria Josep Ripoll, ha visitat el primer café de Dénia FM.

Ripoll ha explicat en què consistix la mesura, el que ha motivat aquesta decisió (arran de l’estudi elaborat per la Universitat d’Alacant en el qual s’indica que hi ha uns 5.000 habitatges turístics legals a Dénia) i l’objectiu de la mateixa (regular la densitat d’aquestes places als barris en el Pla Pormenoritzat del Pla General).

També, en el ple, es suspendrà el canvi d’ús de baixos comercials a habitatges turístics. Al respecte, considera com “un error” el decret del Consell, del 2 d’agost, pel fet que “facilita convertir baixos comercials, flexibilitzant les mesures d’habitabilitat, per a convertir-los en habitatges turístics”. Entén que “atempta contra el comerç local”.

Pel que fa a altres propostes incloses a l‘estudi de la Universitat d’Alacant, ha avançat que figura “posar en lloguer vivendes buides”. En el terme municipal de Dénia hi hauria unes 5.000, segons l’INE de 2021.

Aquest estudi es farà públic al setembre, es presentarà als sectors implicats i a la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *