Dénia FM

Toni Martinez ens parla sobre curiositats de les tortugues marines en l’estrena de ‘Maracostumbrados’

El 'guardacostes' de la reserva marina anuncia la pròxima solta de tortugues en Dénia
Tortugues en la Marina Alta / Redacció

Avui hem iniciat la nova secció Marenostrum amb el nostre col·laborador Toni Martínez, conegut com el “guardacostes” de la Reserva Marina i responsable del Servei Ambiental Marí i de Pesca de l’Ajuntament de Dénia. Tot i que molts ja el coneixen, és un bon moment per recordar la seua destacada tasca i profunds coneixements sobre el nostre mar.

En aquesta primera entrega, Toni ens ha parlat sobre un tema fascinant: les tortugues. Fa unes setmanes, en ple mes de juny, una tortuga va arribar a la platja de Punta Raset, en Dénia, per dipositar els seus ous, i recentment, durant l’agost, hem vist com les primeres tortuguetes començaven a eixir del niu. Però, quina és la situació actual? Descobreix-ho en l’àudio de la secció.

Avui, també hem resolt algunes qüestions importants: per què les tortugues trien Dénia per venir? Quina assistència necessiten? Podríem tenir tortugues establides permanentment a Dénia o només estan de pas? I finalment, com és la vida d’aquestes fascinants criatures marines?

Toni Martínez ens guiarà en aquesta descoberta, explicant-nos els motius d’aquest fenomen natural i com la comunitat de Dénia pot contribuir a protegir i conservar aquestes espècies tan valuoses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *