Política

La Unitat de Respir Familiar de Calp augmenta fins a 16 els usuaris atesos

"La Casa Roja" de Calp és un servei municipal que ofereix un programa d’activitats per promoure l’estimulació física i cognitiva
Imagen de La Casa Roja de Calp / Ajuntament de Calp

La Unitat de Respir Familiar “La Casa Roja” de Calp atén actualment 16 persones amb algun tipus de deteriorament cognitiu. Aquest centre, inaugurat el maig de 2023 a la Casa Roja, va començar amb molt pocs usuaris fa un any, principalment per la manca de coneixement sobre aquest nou servei i la falta de transport fins a l’immoble, que és de titularitat municipal i està ubicat a la partida del Cocó.

No obstant això, la informació proporcionada pel Departament de Serveis Socials, que gestiona les inscripcions al centre, juntament amb la posada en marxa d’un servei de transport municipal gratuït, ha permès que les instal·lacions arriben actualment al seu aforament complet. Tot i que la capacitat màxima és de 15 persones, s’han inscrit 16 usuaris perquè no tots acudeixen cada dia, amb una afluència diària de 10 a 12 persones.

La Unitat de Respir Familiar “La Casa Roja” és un servei municipal que ofereix als seus usuaris un programa d’activitats per promoure l’estimulació física i cognitiva, així com per fomentar la seua socialització. A més, presta un servei de suport a les famílies de les persones malaltes, preparant-les per als canvis que hauran d’afrontar com a conseqüència del deteriorament progressiu d’aquestes malalties. El centre també proporciona un respir per a les famílies, oferint-los més temps per al seu descans i benestar personal.

Calp aposta per la qualitat de vida

El programa ofert es desenvolupa durant tres hores diàries, de dilluns a divendres, convertint-se en l’únic centre de la Comunitat Valenciana amb una oferta tan àmplia. Normalment, aquest tipus de serveis es presta en centres de dia i residències amb una duració màxima d’una hora al dia. El servei està atès per tres professionals especialitzats en el tractament d’aquestes malalties: un psicòleg, un logopeda i una persona d’assistència directa.

“Els usuaris gaudeixen d’una atenció personalitzada que no només millora la seua qualitat de vida, sinó que també ofereix un respir indispensable per als seus familiars, que confien en el centre per a la cura diària dels seus éssers estimats”, ha destacat la regidora de Benestar Social, Itziar Doval. A més, ha subratllat la importància de continuar desenvolupant i perfeccionant aquest tipus de recursos amb l’objectiu de garantir una atenció de qualitat i un suport constant a les famílies que més ho necessiten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *