Educació

Comença el curs escolar amb 160 alumnes en el nou IES de Calp

El segon institut, ubicat provisionalment a la Casa de Cultura, atén nou grups d'ESO mentre s'espera la construcció definitiva en Gargasindi
Colegio Calp / Aj. Calp

Al voltant de 160 alumnes han començat el curs escolar en el segon Institut d’Educació Secundària de Calp, ubicat provisionalment a la Casa de Cultura. Així es posa en marxa aquest segon centre tan reivindicat mentre s’espera la construcció de les seues instal·lacions en la partida Gargasindi.

El centre compta amb un total de nou grups: cinc de 1r d’ESO, dos de 2n d’ESO, un de 3r d’ESO i un de 4t d’ESO. Per a això, s’han destinat 11 aules de la Casa de Cultura, així com dos despatxos (un per a l’equip directiu i un altre per a l’orientadora), a més de dos magatzems. Aquest nou centre estarà atés per 26 professors i un auxiliar de conversa d’anglés.

El segon institut ja disposa de tot el mobiliari necessari i només queda pendent la instal·lació del tancat a l’entrada, un aspecte que està en procés de gestió. Mentrestant, s’ha implementat un sistema de registre que permetrà controlar les entrades i eixides de l’alumnat, garantint la seguretat i l’ordre en l’accés al centre. Així mateix, l’Ajuntament ha instal·lat connexió wifi en aquestes dependències, amb una inversió de 4.000 euros.

La posada en marxa d’aquest segon institut permet per primera vegada en els últims anys que els cursos de Batxillerat tornen a impartir-se entorn de matí a l’IES Ifac, que ha començat avui les classes amb un total de 1.129 alumnes, dels quals 950 acudiran al centre als matins. Aquest centre imparteix a les vesprades els cicles formatius de Formació Professional – 1r i 2n de Jardineria i Floristeria tant en el grau bàsic com mitjà, 1r i 2n de Serveis administratius en els tres graus de bàsic, mitjà i superior, i per primera vegada enguany 1r del grau bàsic i 1r del grau mitjà d’Informàtica.

Aquest any, l’IES Ifac celebra el seu 25è aniversari i, per aquest motiu, l’Ajuntament té previst organitzar una sèrie d’activitats i esdeveniments al llarg del curs, en col·laboració amb el centre, per celebrar aquest èxit i reconéixer la trajectòria d’aquest centre.D’altra banda, han començat també el curs la resta de centres escolars: l’escola infantil Silene d’Ifac, els col·legis d’educació primària Azorín, Gabriel Miró, Oltà i Mediterrani, així com el Centre d’Educació Especial Gargasindi. L’Ajuntament ha dut a terme algunes actuacions de millora en aquestes infraestructures: nous banys d’Infantil en el col·legi Oltà i la reparació del porxo del col·legi Gabriel Miró.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *