Medi ambient

Agricultura garanteix aigua a explotacions ramaderes de la Marina Alta afectades per la sequera

S'han distribuït més de 12 milions de litres d'aigua en municipis amb problemes de subministrament

La Conselleria d’Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca treballa per assegurar l’aigua a les explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana, afectades per la sequera. Diversos municipis de la Marina Alta, com Benissa, Tàrbena, Castell de Castells, Benigembla i la Vall de Gallinera, han rebut cubs per garantir la supervivència del bestiar.

Des del 29 de juliol, la Conselleria ha distribuït més de 12 milions de litres d’aigua en municipis amb problemes de subministrament. Aquesta acció ha beneficiat més de 100 explotacions en tota la Comunitat Valenciana, amb una inversió d’1,4 milions d’euros. A la Marina Alta, s’ha destinat una quantitat significativa d’aigua per ajudar els ramaders afectats per la greu sequera.

Més de 76.000 caps de bestiar depenen d’aquest subministrament per sobreviure. Dels 12 milions de litres distribuïts, prop de 11 milions s’han enviat a Castelló, 900.000 litres a València i uns 400.000 litres a Alacant, incloent-hi la Marina Alta.

El conseller Miguel Barrachina ha destacat que, malgrat les últimes pluges, els ramaders encara demanen ajuda. La sequera no està resolta. Per això, la Conselleria continuarà subministrant aigua a qui ho necessite, assegurant la supervivència del bestiar.

Localitats com Benissa, Altea i la Vall de Gallinera han sigut de les més afectades per la falta d’aigua. La distribució és essencial per garantir el futur de les explotacions ramaderes en un dels estius més durs pel que fa a la sequera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *