Política

María José Salvador: “Carlos Mazón té abandonada Dénia i la Marina Alta en matèria de mobilitat”

Els Socialistes també mostren la seua indignació pel retall en les ajudes als municipis afectats per l’incendi de la Vall d’Ebo
Compareixença pública de la diputada socialista en Les Corts, María José Salvador / Miriam Pagán

El PSPV-PSOE denuncia l’abandonament del govern autonòmic del PP, de Carlos Mazón, amb Dénia i la Marina Alta en matèria de mobilitat. En concret, en relació amb dos infraestructures ferroviàries: la L9 del TRAM Dénia-Alacant i el futur tramvia Dénia-Gandia.

Línia 9 del TRAM

Sobre aquest projecte, la diputada socialista a Les Corts, María José Salvador, exconsellera d’Habitatge, Obres Públiques i Territori, denuncia que el govern autonòmic del PP, de Carlos Mazón, viu de les rendes del Govern del Botànic.

Salvador assegura que l’únic que ha fet Mazón és continuar amb la tramitació iniciada per Ximo Puig, paralitzar obres per valor de 25 milions d’euros, i no començar cap expedient d’obra. Assenyala que el govern del PP només ha “licitat quatre expedients per imports molt reduïts”, dels quals només destaca per a la socialista els “tres milions d’euros per a obres d’emergències, després de l’incendi del Mascarat”.

La diputada del PSPV ha remarcat que el projecte de modernització d’aquesta línia ferroviària ha suposat una “inversió sense precedents” en matèria de mobilitat, de 221 milions d’euros. D’aquest total, subratlla que el 98% ha sigut licitat o adjudicat per l’anterior govern de Ximo Puig.

L’exconsellera també ha denunciat el retall del 76,4% en el pressupost de FGV per a 2024.

Tramvia Dénia-Gandia

Sobre aquest, Salvador explica que l’expedient només consta de “tres folis”, i dos d’ells fan referència al canvi de competències d’aquest projecte de FGV a la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, fa uns mesos. A excepció d’això, “no sabem res”, assegura, i insta el president de la GVA que es “pose a redactar i complir les seues promeses”.

Sobre aquest projecte, el secretari general del PSPV a Dénia i alcalde, Vicent Grimalt, ha denunciat que “els alcaldes i alcaldesses dels pobles beneficiats pel tramvia no hem sigut convocats” ni pels consellers, ni pel president de la Generalitat. Grimalt lamenta que continuen jugant amb la il·lusió de la gent i afirma que “ens venen fum”.

Ajudes per l’incendi

Per la seua banda, el també diputat socialista a Les Corts i líder del PSPV a Xàbia, José Chulvi, ha mostrat la seua indignació amb el retall en les ajudes de Turisme als municipis afectats per l’incendi d’agost de 2022 de la Vall d’Ebo. Des de l’Ajuntament de Pego i presidència de la Mancomunitat de Pego i Les Valls es donava a conéixer que de 4,3 milions d’euros han arribat 2,6 milions.

Recorda que ja el PSPV-PSOE a Les Corts va presentar una esmena, en el seu dia, per a mantindre aquests plans de Dinamització Turística, quan la Generalitat Valenciana va retallar la partida, ja que suposen una ajuda en la lluita contra la despoblació d’aquestes localitats i en la seua recuperació econòmica i social.

Chulvi ha sigut contundent i ha assenyalat que “ja està bé de maltractar a la Marina Alta”.

Per la seua banda, per a Grimalt resulta contradictori aquest retall enfront de l’esforç per reobrir, després de 9 anys, l’escola de la Vall d’Ebo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *