Educació

L’Institut Gent de Mar de Dénia no es farà en zona portuària

Ho ha confirmat el director general de Ports a l'equip de govern en la primera reunió mantinguda entre totes dues parts
Moment de la reunió / Ajuntament de Dénia

Era un secret a veus que el govern de la Generalitat Valenciana, de Carlos Mazón, no era partidari d’alçar el futur institut Gent de Mar de Dénia en zona portuària.

Ja ho havia transmés, en més d’una ocasió, la comissionada de la GVA per al port, i líder del PP local, Pepa Font.

Però la confirmació l’ha rebuda l’executiu local (PSPV i Compromís) en la reunió mantinguda el matí del dimecres 11 de setembre.

El director general de Ports, Aeroports i Costes, Marc García, s’ha reunit a l’Ajuntament de Dénia amb una representació de l’equip de govern: l’alcalde, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrio, i la regidora de Territori, M. Josep Ripoll.

Des del govern municipal s’han transmés al director general els principals dubtes sobre la gestió del port de Dénia i un llistat de temes pendents de resposta que, en primera instància, va ser enviat el gener passat a la comissionada de Generalitat.

Quant al primer dels temes abordats, el futur centre de formació professional integrada Gent de Mar, inclòs al Pla Edificant i projectat en la zona portuària, Marc García ha confirmat que no es construirà en el port. L’ajuntament està ara a l’espera de saber si el projecte de l’institut a Dénia continua endavant i si Generalitat vol uns altres terrenys.

Respecte a la creació d’una zona pública per a activitats nàutiques, que puguen utilitzar els instituts i escoles i també els clubs i escoles municipals, una demanda aprovada per unanimitat pel Ple, no hi ha hagut tampoc una resposta afirmativa, ja que des de Ports es considera que el projecte s’ha de repensar.

Concretament, l’ajuntament sol·licita que la Direcció General de Ports inicie l’expedient per a la concessió administrativa de sòl per a destinar-lo a la creació d’aquesta zona d’activitats nàutiques (al costat de la rotonda de l’encreuament del carrer del Castell d’Olimbroi i l’avinguda de Joan Fuster).

El director general hi ha pres nota d’un altre tema pendent: la firma d’un conveni entre l’Ajuntament de Dénia i Ports que regule les despeses que ha d’assumir cada administració. El consistori actualment se’n fa càrrec del manteniment de l’enllumenat, amb un cost anual de 40.000 euros, i de l’arbrat i de la jardineria de tota la zona del port, amb una despesa per a les arques públiques de 70.000 euros anuals.

I els representants del govern també han tornat a insistir que s’hi accelere la concessió definitiva del Museu de la Mar, que té un cost anual de 13.000 euros a l’any per a les arques públiques i s’ha de renovar cada dos anys.

El director general sí ha avançat que, en breu, es durà a terme el dragatge del port de Dénia, molt necessari des de fa anys.

L’alcalde, Vicent Grimalt, ha insistit al director general en la necessitat «que l’ajuntament i la ciutat tinguen veu i vot en les decisions que es prenen en el seu port. Volem conèixer de primera mà què va a fer-se en aquesta part tan important de Dénia i tindre dret a opinar sobre el seu futur».

En aquest sentit, ha recordat Grimalt, «des de l’Ajuntament de Dénia hem reclamat en més d’una i de dos ocasions que es convoque l’Espai Port-Ciutat, constituït l’any 2017 precisament per a estudiar i buscar solucions a les problemàtiques que afecten al port de Dénia d’una manera participativa».

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *