Educació

Les EOI reprenen les mobilitzacions contra les retallades: concentració el 13 de setembre a València

La EOI de Dénia i Xàbia estarà present per protestar contra els problemes ocasionats en la comarca
Concentració / Tino Calvo

Demà, divendres 13 de setembre, a les 14:00 h, tindrà lloc una concentració a la Plaça de Manises de València convocada pel professorat de les Escoles Oficials d’Idiomes (EOI), i l’EOI de Dénia i Xàbia estrà present per protestar contra les retallades que estan afectant greument el funcionament d’aquests centres.

L’inici del curs ha estat complicat, amb docents assumint la càrrega de treball dels companys que encara no han arribat, places que no han estat adjudicades, i problemes específics com la integració de nivells en el mateix grup, que està deixant molts estudiants sense poder accedir als cursos.

El cas del grec a l’EOI de Saïdia és especialment preocupant, amb una oferta insuficient per a la demanda, deixant fora al voltant del 60 % dels alumnes interessats. També s’han registrat problemes similars en altres idiomes com valencià, euskera i espanyol per a estrangers, així com en llengües minoritàries com polonés, neerlandés, finés i romanés, on la reducció de l’oferta podria portar a l’extinció d’aquests idiomes a les EOI.

El professorat exigeix que es revertisquen les retallades i que es complisca el compromís de la Conselleria d’ampliar l’oferta educativa si hi ha demanda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *