Successos

Rescaten un gos labrador en un acantilat del Cap Negre de Xàbia

L'operatiu va durar més de dues hores i el gos es va salvar sense ferides
Imatge del rescat d'un gos labrador en el Cap Negre de Xàbia / Consorci Provincial de Bombers d'Alacant

Ahir pel matí es va produir un rescat de gran dificultat d’un gos a Xàbia. L’animal va quedar atrapat en una cornisa del Cap Negre. El Consorci Provincial de Bombers d’Alacant va rebre l’avís a les 11:20 hores. Aleshores, es va mobilitzar un equip de rescat per alliberar l’animal. L’operació va durar més de dues hores, concloent a les 13:42 hores.

Un rescat de gran dificultat

El gos es trobava a uns 30 metres d’altura. No era visible des de la part superior de l’acantilat. Per això, els bombers van rebre ajuda d’una embarcació. Aquesta embarcació la va proporcionar la persona que va donar l’avís. Va marcar la ubicació exacta del gos, facilitant molt el rescat.

A continuació, l’equip de rescat, format per un caporal i tres bombers del parc de Dénia, va iniciar les tasques. Van utilitzar una bomba rural pesada (BRP) per a l’operació. La coordinació entre els bombers i la persona que va donar l’alerta va ser clau per localitzar el gos.

També cal destacar l’ajuda de la Policia Local de Xàbia. Aquesta va utilitzar un dron per donar suport visual als rescatadors. Gràcies al dron, es va obtenir una millor perspectiva del lloc.

Una vegada arribat a la part superior de les roques, l’equip va poder accedir al labrador. Afortunadament, el gos no va patir cap ferida. Després d’haver-lo comprovat, van procedir a alliberar-lo sense problemes.

En definitiva, aquest rescat es va dur a terme sense cap incident ni ferits. L’actuació ràpida i efectiva dels bombers va ser fonamental per a l’èxit del rescat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *