Política municipal

Nou enfrontament entre l’oposició i l’alcalde de Benissa per la situació de la vivenda familiar

Compromís i CIBE denuncien irregularitats i Poquet assegura que la situació és "totalment correcta"

Compromís per Benissa i CIBE denuncien suposades irregularitats en la vivenda familiar de l’alcalde, Arturo Poquet.

En concret, els portaveus municipals, Mari Carme Ronda i Isidor Mollà, han anunciat que elevaran a la Fiscalia Anticorrupció la informació recaptada que demostraria que l’alcalde viu en un edifici familiar que no s’ajusta a la llicència de construcció sol·licitada en el seu moment, i que no s’han pagat, durant diversos anys, les taxes i impostos corresponents a eixa edificació, com la del fem o la del gual per a garatge.

L’objectiu, han explicat, és saber si s’ha produït un presumpte delicte de prevaricació per part de l’alcalde i depurar responsabilitats.

Ronda destaca que és molt greu que l’alcalde no complisca amb les obligacions que s’exigixen a tots els veïns. L’edil valencianista explica que la llicència d’obra es va sol·licitar en 1988 per a la construcció d’un edifici amb planta baixa i dos altures, però la construcció on residix l’alcalde compta amb una planta baixa, tres altures de vivendes i, a la terrassa, s’han construït trasters. Ronda subratlla que han pogut comprovar que s’ha construït més del sol·licitat sense el permís pertinent i sense que existisca una llicència d’ampliació.

Ronda recorda que des de 2011 a 2017 Poquet ha dirigit la regidoria d’Urbanisme i des de 2019 fins a l’actualitat ha compatibilitzat el seu càrrec d’alcalde amb aquesta responsabilitat.

Amb tot, Compromís i CIBE exigixen al primer edil que explique i aporte la documentació que justifique la legalitat de les obres de la seua vivenda i els trasters. Així com per què no va sol·licitar l’alta de l’edifici en el cadastre fins a la polèmica sorgida arran de la pujada de la taxa del fem i en saber-se que l’edifici familiar on residix no pagava aquesta taxa.

Per la seua banda, Mollà agrega que és indecent que la primera autoritat local de Benissa visca en una vivenda per a la qual no s’ha sol·licitat llicència. I reclama que des de l’ajuntament es restaure tota aquesta situació per tal d’evitar un tracte discriminatori entre els veïns. Mollà conclou afirmant que aquesta situació és motiu suficient per a sol·licitar la dimissió de l’alcalde.

Ambdós portaveus de l’oposició participaran aquest dijous, 19 de setembre, en l’assemblea oberta convocada per Benissa Actua, en la qual, entre altres assumptes, s’abordarà aquest tema i es donaran respostes a les preguntes que plantegen els assistents.

Resposta

Per la seua banda, Poquet assegura que la situació de la vivenda on viu està totalment correcta i té la consciència molt tranquil·la. Recorda que ambdós partits ja van intentar, en el seu moment, que la resta de l’oposició s’unira a “aquest tipus de política”, sense aconseguir-ho.

L’alcalde lamenta “l’assetjament i enderrocament” cap a la seua persona com a alcalde d’aquests dos partits, “els que menys representació tenen al municipi”, amb la finalitat de danyar la seua imatge. Més encara, que per a això “intenten atacar la meua família”, afegix.

Assegura que és “totalment fals” i els brinda quedar per a ensenyar-los els rebuts que s’estan pagant, com el de l’IBI amb efecte retroactiu, o el del gual. Incideix que es tracta d’una estratègia i lamenta que “vagen a temes personals”.

Respecte a la llicència d’obra, confirma que es va sol·licitar l’any 1988 i es va començar a executar aquest any. I recorda que una de les dues persones que ara denuncien aquesta situació ha estat alcalde de Benissa durant 12 anys, període durant el qual es va iniciar l’execució d’aquesta obra, parlant d’incongruència, ja que “hauria permés l’execució no conforme a la llicència”.

Sobre l’alteració cadastral afirma que es va realitzar, i que “està tot al dia”. Subratlla que té la “consciència molt tranquil·la”, lamentant que “utilitzen aquestes mentides per a danyar la meua imatge”.

Insistix que és una “persona molt honesta” que el que intenta és treballar pel seu poble. Poquet convida a ambdós partits a acudir “demà mateix” a la Fiscalia Anticorrupció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *