Gastronomia

D*na Festival comptarà amb els millors xefs del panorama nacional

La presentació a València de la sèptima edició ha recalcat l'homenatge a l'horta mediterrània
Presentació de la séptima edició del D*na Festival a València / Patricia Blázquez

El D*na Festival arriba enguany a la seua setena edició, preparant-se per oferir un homenatge únic a la terra i a les persones que la treballen, els pròxims 28 i 29 de setembre al passeig de la Marineta Cassiana de Dénia. Este esdeveniment gastronòmic, que s’ha convertit en referent, posa enguany l’accent en la rica horta de la Marina Alta, destacant els productors locals que fan possible les matèries primeres de qualitat que defineixen la gastronomia de la zona.

La presentació oficial d’esta edició ha tingut lloc hui al CdT de València, amb la presència de figures clau com el director general de Turisme, Israel Martínez, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el xef amb tres estrelles Michelin i comissari del festival, Quique Dacosta. Durant l’acte, els assistents han pogut gaudir d’una demostració en directe a càrrec de Dacosta, acompanyat per Begoña Rodrigo i Luis Valls, cuinant un arròs que ha posat el toc final a la jornada.

Israel Martínez, Quique Dacosta i Vicent Grimalt a la presentació en València

En paraules de Martínez, el D*na Festival representa “un festival consolidat” i ha destacat el seu paper en la promoció del turisme experiencial de la Comunitat Valenciana, on la gastronomia és un element fonamental. Per la seua banda, Grimalt ha remarcat l’homenatge als agricultors de la Marina Alta, responsables dels productes que han atorgat a Dénia el reconeixement com a Ciutat Creativa de la Gastronomia per la UNESCO.

Una de les novetats més destacades d’enguany és la inclusió d’una vajilla artesanal elaborada amb terra local, una iniciativa de Dacosta que simbolitza l’arrelament a la terra i la tradició agrícola. Esta peça única serà utilitzada per servir plats exclusius que retornen a la terra l’homenatge que es mereix.

El festival també oferirà una variada programació amb més de 30 tallers, que convertiran la Marineta Cassiana en un espai d’aprenentatge culinari on el públic podrà interactuar amb xefs de renom com Ricard Camarena, Ramón Freixa i Vicky Sevilla, entre d’altres. El D*na Restaurant completa l’oferta amb menús especials en restaurants locals, portant l’essència del festival més enllà del passeig marítim.

Amb este compromís amb la gastronomia local i la sostenibilitat, el D*na Festival es prepara per a una edició que promet ser la més participativa i arrelada al territori fins ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *