Política

Onda Cero estrena ‘Els Quatre Cantons’, la primera tertúlia política comarcal de la Marina Alta

L'espai creat i presentat per Ángel Serrano ofereix un novedós format de debat plural i polític a la comarca
Imatge de l'estrena de Els Quatre Cantons, primera tertulia política comarcal de la Marina Alta / Onda Cero Dénia Marina Alta

Hui, 20 de setembre, Onda Cero Dénia Marina Alta ha marcat un nou temps en el periodisme comarcal amb l’estrena de ‘Els Quatre Cantons’, la primera tertúlia política comarcal de la Marina Alta. Una taula que reunirà, cada setmana, quatre destacades figures polítiques, provinents de diferents colors polítics i municipis. 

L’espai, que es retransmetrà cada divendres a partir de les 13:10 hores, pren el seu nom de l’emblemàtic encreuament de carrers del centre de Dénia, Els Quatre Cantons. Un símbol de trobada i punt neuràlgic de la ciutat.

El programa, creat i conduït pel periodista denier Ángel Serrano, es caracteritza per ser un fòrum de debat plural i divers.  Un lloc on es donen cita veus rellevants de la política local per abordar temes d’interès general per a la comarca. 

Segons les paraules de Serrano, “el motor de ‘Els Quatre Cantons’ és la voluntat de reunir al voltant d’una taula de debat distesa una representació del sentir popular de la Marina Alta en el seu conjunt. Ho farem des de la més estricta pluralitat i diversitat de veus i posicionaments. Tractarem temes que afecten la pràctica totalitat de les ciutadanes i els ciutadans de la comarca. És una cosa, a més, que no ha passat mai en el periodisme comarcal. Al menys, en la forma que ho hem creat. És tot un repte i, com cada repte, entranya una oportunitat”.

Un abans i un després en el panorama informatiu comarcal

En la primera edició de la tertúlia, han participat quatre primeres espases de la política comarcal: Maite Pérez Conejero, alcaldessa de La Xara del PSPV-PSOE; Raúl Llobell, alcalde de Teulada Moraira pel Partit Popular; Ana Sala, alcaldessa de Calp de Somos Calpe; i Sergi Ferrús, alcalde de Pedreguer per Compromís. Tots ells han conversat sobre la “turistificació” i les seues possibles conseqüències. Han abordat qüestions tan candents com la crisi hídrica, mediambiental i laboral que afecta la Marina Alta i altres zones costaneres.

Aquesta tertúlia suposa un abans i un després en el panorama informatiu de la comarca. Ofereix als ciutadans un espai obert i proper on es tracten temes que afecten directament el seu dia a dia. La proposta de ‘Els Quatre Cantons’ és única en la seua naturalesa. Reuneix representants d’una àmplia varietat de perspectives polítiques i socials, creant un escenari inèdit de diàleg i reflexió.

Amb aquesta iniciativa, Onda Cero Dénia Marina Alta aposta fermament per oferir un periodisme compromés amb la realitat local i el servei a la ciutadania, donant veu a totes les sensibilitats polítiques i tractant amb rigor i profunditat els problemes més importants de la comarca. 

‘Els Quatre Cantons’ no només pretén informar. També contribuir a la construcció d’una societat més conscient, crítica i participativa. Sens dubte, l’espai promet consolidar-se com a referència en el panorama radiofònic de la Marina Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *