Societat

Calp busca fomentar l’empadronament amb “paper plantable”

La ciutat del Penyal té pràcticament un 60% de residents d'origen estranger
Calp / Aj. Calp

L’Ajuntament de Calp busca fomentar l’empadronament en el municipi amb una campanya que té com a lema “Fem créixer el nostre poble”.

Recordem que la ciutat del Penyal té pràcticament un 60% de residents d’origen estranger, per la qual cosa des de fa anys es busca actualitzar el màxim possible el cens. Per a això des de la Regidoria de Padró es distribuirà en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà un paper plantable, en el qual a través d’un codi QR s’explica l’obligació de tota persona d’inscriure’s en el padró de la localitat on residisca.

A més s’oferix informació sobre la documentació necessària per a donar-se d’alta en el padró o per a actualitzar les dades en cas de canvi de domicili així com el procediment per a realitzar estos tràmits. També s’indica com han de procedir els ciutadans espanyols en cas de traslladar-se a un altre municipi o país. A través del QR s’informa també dels avantatges, ajudes i programes als quals es pot accedir en estar empadronat.

El suport paper en el qual apareix tota esta informació conté llavors d’una planta en el seu interior. En submergir el paper i col·locar-lo en un test brolla una planta. Es tracta d’establir un paral·lelisme entre el lema de la campanya “Fem créixer el nostre poble” i el creixement de la planta continguda en el paper informatiu.

El mes de desembre passat l’Institut Nacional d’Estadística va notificar a l’Ajuntament que la xifra per al municipi, resultant de la revisió del padró municipal referida a 1 de gener de 2023, és de 25.854 habitants. Amb això el padró va augmentar en 1.758 nous habitants des de l’última xifra oficial. No obstant això, arribar a eixa xifra i evitar el descens del cens municipal comporta una intensa tasca des de l’Ajuntament.

En els últims anys des del Departament de Padró s’han posat en marxa diverses accions per a evitar la pèrdua de població. Un dels problemes detectats és la falta d’informació dels ciutadans, que en molts casos estan convençuts d’estar ja empadronats o que desconeixen la necessitat de renovar el padró en cas de ser estrangers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *