Esports

Pego rendeix homenatge a la pilota valenciana amb una setmana d’activitats

El departament d'Esports i Cultura, el consistori ha organitzat una completa programació d'activitats que es desenvoluparan entre el 23 i el 28
Cartell d'activitats / Ayto Pego

El municipi de Pego es vesteix de gala aquesta setmana per celebrar i homenatjar l’esport autòcton valencià per excel·lència: la pilota. A través del departament d’Esports i Cultura, el consistori ha organitzat una completa programació d’activitats que es desenvoluparan entre el 23 i el 28 de setembre.

Les activitats es van iniciar hui, dilluns 23 de setembre, amb la inauguració del punt d’interés dedicat a la pilota valenciana a la Biblioteca Carmen Alemany Bay, on s’ha creat un espai amb llibres relacionats amb aquest esport. Aquest punt d’interès estarà disponible per a la seua visita durant l’horari habitual de la biblioteca.

A partir del dimecres 25 de setembre, la biblioteca també acollirà una exposició sobre la pilota valenciana, composta per fotografies i objectes emblemàtics de Pego i d’altres indrets de la Comunitat Valenciana. Aquesta mostra, que s’ha preparat amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Pego i el Museu del Genovés, estarà oberta al públic fins a l’1 d’octubre.

El divendres 27 de setembre serà una jornada doblement especial. A partir de les 17 hores, el carrer Pere Sala es convertirà en l’escenari d’una partida de pilota entre els membres de l’Escola de Pilota de Pego, mentre que a les 19.30 hores, la Biblioteca Carmen Alemany Bay acollirà la presentació del llibre ‘Trinquets trencats’ de Sergi Durbà. L’obra retrata els trinquets com a espais plens d’històries belles i entranyables que han forjat la identitat del poble valencià.

Finalment, el dissabte 28 de setembre, tindrà lloc una altra partida de pilota, aquesta vegada entre els equips del Club de Pilota Valenciana Pego i el de Les Valls, que es disputarà també al carrer Pere Sala a les 10.30 hores.

Raúl Tamarit, regidor d’Esports de Pego, ha destacat l’important paper que té la pilota valenciana en la cultura local, assenyalant que, malgrat la pèrdua d’aficionats en el passat, l’Escola de Pilota de Pego ha contribuït de manera decisiva al ressorgiment d’aquest esport, fomentant la seua pràctica entre els més joves. “La setmana dedicada a la pilota és només un pas més. Continuarem treballant per augmentar la presència d’aquest esport als nostres carrers i entre els veïns de Pego”, ha afirmat Tamarit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *