Societat

Conclou en Benitatxell el cicle de trobades per a recuperar la memòria oral de les dones majors

La iniciativa, a escala estatal, ‘Ho recordava la més vella del poble’ l'ha promoguda l'associació 'Clásicas y Modernas'
Moment de la sessió / Ajuntament El Poble Nou de Benitatxell

A la Biblioteca Municipal va tindre lloc la tercera i última sessió ‘d’Ho recordava la més vella del poble’, una iniciativa original de l’associació per a la igualtat de gènere en la cultura ‘Clásicas y Modernas’, amb la qual col·labora mitjançant conveni l‘Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, que té com a objectiu recuperar la memòria oral de les dones majors del municipi per a ajudar a enriquir la memòria del poble des de l’òptica de les dones, històricament invisibilitzada.

En esta ocasió, la jornada va ser mixta, oberta per a dones i homes. L’objectiu era, a banda d’escoltar els testimonis de les dones majors com en les anteriors sessions, conéixer també l’opinió dels homes sobre el paper que van tindre estes dones en la societat en general i en la literatura en particular.

La sessió va estar liderada per Marina Gilabert, vocal de ‘Clásicas y Modernas’ i poblera de naixement, amb l’ajuda de Pepita García, poblera també membre de l’associació. També va estar el regidor de Cultura, Jorge Pascual.

‘Ho recordava la més vella’ és un projecte original de ‘Clásicas y Modernas’ que està duent-se a terme a escala estatal en pobles com Verín (Ourense) i Banaguás (Huesca), i altres municipis de Madrid o Andalusia.

Tot el material gràfic i oral recopilat en els pobles participants es plasmarà en un treball que s’enviarà el Ministeri de Cultura.

L’associació Clásicas y Modernas va aprofitar l’ocasió per a agrair la implicació de totes les persones que han participat en el projecte, així com la col·laboració de l’European Union of Women Marina Alta i l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *