Medi ambient

Gran interès en la xerrada sobre la Llei de Protecció Animal a Dénia

La xerrada va estar dirigida per la veterinària Mercedes Chalmeta
La veterinària Mercedes Chalmeta durant la xerrada sobre la Llei de Protecció i Benestar Animal del dissabte / Ángel Serrano

La Casa de la Cultura de Dénia va acollir, dissabte passat 21 de setembre, una xerrada informativa sobre la nova Llei de Protecció i Benestar Animal. L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb APAD i Aldea Felina, va ser dirigit per Mercedes Chalmeta, de la Clínica Veterinària Sana Sana.

En primer lloc, un dels temes més comentats va ser l’accés dels animals als espais públics. També es va parlar sobre si podien estar a les platges de Dénia. Segons la normativa municipal, està prohibit l’accés de mascotes a les platges en temporada alta, excepte en zones habilitades.

Sancions per incompliment de la llei

D’altra banda, es va tractar el règim sancionador que introdueix la nova Llei de Protecció Animal. Així, es van explicar les diferències entre sancions lleus, greus i molt greus. Entre les sancions lleus, es va destacar no portar una ampolla d’aigua per netejar el pipí o no tenir la documentació al dia. Per altra banda, les sancions greus inclouen l’abandonament d’animals o el maltractament. Finalment, les sancions molt greus es refereixen al maltractament sever o l’ús d’animals en espectacles.

A més, les responsables d’APAD i Colonias Felinas van tenir l’oportunitat d’exposar la seua labor. També van parlar dels desafiaments diaris que afronten per millorar la vida dels animals. La xerrada va resultar tot un èxit. Els assistents van mostrar molt d’interès per conéixer a fons la llei i resoldre els seus dubtes sobre la normativa.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de Dénia, es va agrair la participació activa de tots els presents. Aquest tipus d’esdeveniments són claus per conscienciar la ciutadania sobre el benestar animal i la necessitat de complir la normativa vigent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *