Cultura

30 anys de bandurrias, panderetes i molt d’art gràcies a la Tuna de Xàbia

L'agrupació celebra el seu aniversari amb una històrica actuació per al pròxim 5 d'octubre
Presentació dels actes del 30 aniversari de la Tuna / Aj. Xàbia

El pròxim 5 d’octubre a les 20:30 hores, la Plaça de l’Església de Xàbia s’omplirà de música i alegria amb la celebració del 30 aniversari de la Tuna de Xàbia. Aquest esdeveniment, organitzat per primera vegada conjuntament entre l’Ajuntament i la Tuna, vol homenatjar tres dècades d’història musical i cultural al municipi.

Un homenatge a la història i al futur

La regidora de Cultura, Mavi Pérez, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració afirmant que “aquest és un gran pas per a posar en valor el llegat de la Tuna de Xàbia, un patrimoni cultural que hem de preservar i que ens ompli d’orgull”. Pérez també ha ressaltat que enguany és especialment significatiu per a moltes associacions culturals del municipi, que celebren aniversaris importants.

Per la seua banda, la Tuna de Xàbia ha estat treballant durant tot l’any en els preparatius per a aquest esdeveniment, que promet ser una jornada plena de sorpreses i diversió. Juan Antonio Savall, un dels membres més veterans, ha assenyalat que “no és només un homenatge a la Tuna, sinó també al poble de Xàbia i, especialment, a les dones de les nostres vides, que han estat un pilar fonamental”.

L’acte comptarà amb la participació de diverses agrupacions de tot Espanya, subratllant el caràcter nacional de la celebració i reforçant la importància de la Tuna per a la cultura musical local i nacional. A més, la Tuna ha fet una crida als joves de Xàbia perquè s’integren en aquest llegat.

Finalment, l’alcaldessa de Xàbia, Rosa Cardona, ha elogiat la trajectòria de la Tuna, destacant el seu paper clau en la vida cultural del municipi, i ha animat a la ciutadania a participar en aquest esdeveniment únic que serà, sens dubte, inoblidable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *