Solidaritat

Nova campanya d’operacions de cataractes de l’ONG Visió Sense Fronteres a Kenya

L'equip mèdic de l'organització de Calp es desplaça a la província de Samburu
Imatge d'arxiu de l'ONG Visió Sense Fronteres en Kenya / Redacció

L’ONG calpina “Visió Sense Fronteres”, que coordina Isabel Signes, torna aquesta setmana a Kenya per a iniciar una nova campanya de prevenció i tractament de la ceguesa.

Aquesta ONG visita Kenya des de 2011 almenys una vegada a l’any amb l’objectiu de realitzar intervencions de cataractes i, a vegades, amb la finalitat de formar el personal oftalmològic de la zona.

En aquesta ocasió, l’equip mèdic format per quatre oftalmòlegs, tres infermeres, dos optometristes i una voluntària es desplaçarà a la província de Samburu, al nord del país. La delegació compta amb la col·laboració de Ma Math Charitable Trust Kenya i l’Oficina de la representant de les dones en el govern.

La coordinadora del projecte, Isabel Signes, es desplaçarà a la zona a partir d’aquest divendres, ja que està convidada com a conferenciant per la Universitat Mmust de Kakamega i aprofitarà per a tancar els preparatius.

L’expedició partirà la pròxima setmana, ja que està previst dur a terme intervencions quirúrgiques entre el 7 i l’11 d’octubre al Kisima Health Centre. Com en edicions anteriors, l’Ajuntament de Calp col·labora amb Visió Sense Fronteres en les seues accions solidàries.

Visió Sense Fronteres és una associació declarada d’utilitat pública que treballa per a la prevenció de la ceguesa en dues de les seues causes més importants: les cataractes i l’error refractiu no corregit.

Hui en dia, 300 associats i benefactors donen suport i financen permanentment Visió Sense Fronteres. L’equip de Visió Sense Fronteres consta de més de 40 voluntaris. En els seus 25 anys de vida, l’ONG ha arribat a atendre més de 101.150 persones, s’han fet 8.353 cirurgies de cataractes i s’han donat més de 35.400 ulleres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *