Societat

Carlos Mestre, guanyador de ‘Viu l’arròs mariner’ en Els Magazinos

Dénia FM amb el programa 'Maracostumbrados' va participar creant una paella solidària a favor de Aprosdeco
Viu l'Arròs Mariner 2024 / Tino Calvo

En una celebració dedicada a la tradició i la innovació culinària, “Viu l’Arròs Mariner” a Els Magazinos de Dénia ha destacat, el diumenge, l’excel·lència dels arrossos locals. Aquest esdeveniment gastronòmic ha reunit arrocers, pescadors i cuiners que han fet possible aquestes delícies culinàries, en les quals es fusionen l’agricultura de proximitat i la pesca sostenible.

Carlos Mestre, de Petrer, ha estat guardonat amb el premi al millor arròs tradicional, destacant-se pel seu maneig magistral dels sabors locals. D’altra banda, Marcos Ivars ha estat reconegut per la seva innovació en cuina creativa, elevant l’arròs mariner a noves altures gastronòmiques amb el seu arròs sazonat amb caviar cítric.

La jornada no només ha estat una competència culinària, sinó també una celebració de la història i cultura gastronòmica de la Marina Alta. Des dels arrossars de la Marjal de Pego fins a les aigües del Mediterrani que abastixen els pescadors artesanals, cada element contribueix a la singularitat d’aquests plats.

“Viu l’Arròs Mariner” no només emfatitza la qualitat dels ingredients locals i l’habilitat dels cuiners, sinó també la importància de preservar i promoure una cuina que reflecteixi la identitat i el patrimoni de la comarca. Aquesta celebració anual continua sent un hàbit culinari que captura l’essència del Mediterrani en cada mos.

També la jornada va comptar amb un punt de solidaritat amb la participació d’aquest grup de comunicació. El programa dels matins de Dénia FM,Maracostumbrados‘ va voler participar en el concurs, quedant en la tercera posició amb l’arròs de polp i tomaca seca de la Marina. La participació va ser solidària perquè els beneficis han sigut donats a Aprosdeco.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *