Província

Retiren més d’una tona de residus acumulats del Brut d’Ifac

La Conselleria de Medi Ambient i el Ministeri per a la Transició Ecològica han participat conjuntament en esta campanya de neteja
Treballs de neteja al Brut d'Ifac / GVA

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, en col·laboració amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha finalitzat una campanya intensa de neteja en la zona coneguda com el Brut d’Ifac, un espai molt freqüentat pels pescadors. L’objectiu principal ha sigut millorar la conservació dels ecosistemes bentònics del lloc, amb especial atenció a les praderies de posidònia oceànica, un hàbitat clau per a la Unió Europea. Aquesta acció ha permés retirar més d’una tona de residus acumulats al llarg dels anys.

Restes de deixalles | GVA

Raül Mérida, secretari autonòmic de Medi Ambient, ha destacat que aquesta iniciativa forma part d’un procés de conservació que va començar el 2015 i que ha donat fruits, com la conversió del port de Calp en una de les bases del Servei de Vigilància Marina de la Generalitat. També ha subratllat el suport del Ministeri en la protecció del medi marí, mitjançant la gestió de l’Espai Marí d’Ifac.

A més, la campanya ha obert la porta a futurs projectes de restauració d’hàbitats marins, amb la participació d’entitats com l’Ajuntament de Calp, Imedmar de la Universitat Catòlica de València, la Fundació Oceanogràfic i altres organitzacions locals. La regulació del fondeig sobre les praderies de posidònia i l’ampliació del servei de vigilància marina són altres mesures clau per protegir aquest espai vital del Mediterrani.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *