Política

Gent de Dénia proposa una “regulació equilibrada” dels lloguers turístics

El partit recorda que el Decret 9/24 i la Moció presentada per a declarar Dénia com a municipi tensionat generen molts dubtes
Mario Vidal, portaveu de GD a l'Ajuntament de Dénia / Gent de Dénia

Gent de Dénia alerta que és important no exagerar amb la regulació dels lloguers turístics a la ciutat. Segons el partit, tan perjudicial és la inacció com la precipitació. Així, consideren que cal estudiar les experiències d’altres ciutats abans de prendre decisions precipitades.

El partit recorda que el Decret 9/24 i la Moció presentada per a declarar Dénia com a municipi tensionat generen molts dubtes. No totes les zones del nucli urbà es troben saturades de lloguers turístics.

“No cal passar-se de frenada amb els lloguers turístics a Dénia”

Segons un estudi de la Universitat d’Alacant, només el Centre i Baix La Mar tenen un nombre elevat d’habitatges turístics. Per a Gent de Dénia, en lloc de declarar tot el nucli urbà com a tensionat, cal regular millor la convivència.

Proposen aprofitar l’any de suspensió dels Certificats de Compatibilitat per a desenvolupar una ordenança eficient. D’aquesta manera, es podria evitar la saturació en altres zones de la ciutat.

A més, defensen que limitar el nombre de lloguers turístics no és la solució per a abaixar els preus del lloguer anual. Citen l’exemple de Barcelona, on aquesta mesura no ha funcionat.

Habitatges socials i foment del lloguer llarg

El partit considera que la solució passa per augmentar l’oferta d’habitatges socials i fomentar el lloguer de llarga durada. Així, propostes com la rehabilitació d’habitatges buits i l’ús de vivendes del SAREB podrien ajudar.

Finalment, Gent de Dénia insisteix que cal prendre decisions amb seny i evitar mesures extremes que podrien perjudicar la convivència a la ciutat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *