Política municipal

Ana Sala: “Estic molt angoixada, però ara em sent més relaxada perquè tots els alcaldes estem igual”

En aquests termes s'ha pronunciat l'alcaldessa de Calp, en el ‘Primer café’, sobre la pujada de la taxa de fem
Ana Sala, alcaldessa de Calp / Alba Alborch

L’alcaldessa de Calp, Ana Sala, de Somos Calpe, ha visitat el ‘Primer café’ de Dénia FM, en una entrevista molt distesa durant la qual, la munícipe ha abordat diferents aspectes de la seua vida personal; però també temes d’actualitat política municipal, després de l’inici del curs polític.

Taxa de fem

Un nou curs polític que ha vingut marcat a Calp per l’anunci d’aquest increment de la taxa de fem, que es retirava de la sessió plenària per un error de càlcul contemplat en els expedients.

Sala ha incidit en el fet que “ens veiem obligats per imperatiu legal” a aquesta pujada de la taxa de fem, per directriu europea, en la qual es reflectix que, l’abril de 2025, els Ajuntaments han de tindre la taxa equilibrada i no pot ser deficitària.

Reconeix que és “complicat” que la ciutadania entenga que cal apujar impostos i taxes, quan aquest Consistori s’ha caracteritzat per congelar impostos.

L’alcaldessa assenyala que el dèficit és d’aproximadament 2,5 milions d’euros “d’infrarecaptació” per aquest concepte.

Sala ha destacat algunes inversions pendents en el municipi, com la reobertura del Museu Fester en el centre històric, amb un milió d’euros; o la nova seu de Protecció Civil, que es pretén dur a terme en 2025, que es podrien escometre amb la recaptació que es produïsca arran de l’actualització de la taxa del fem.

Educació

En matèria educativa, Sala ha defensat que en huit mesos s’ha avançat més que en els últims 8-10 anys, respecte a dos projectes transcendents per a la ciutat del Penyal, el segon IES ‘Les Salines’ i el nou CEE Gargasindi.

De fet, s’ha mostrat “satisfeta i orgullosa d’haver tirat avant aquests dos projectes educatius”.

Altres inversions

I aconseguits aquests dos últims, un altre dels reptes que s’ha marcat la primera edil és el segon Centre de Salut; sense oblidar-se d’una reivindicació històrica, el Club Social La Manzanera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *