Sanitat

37 nous especialistes s’incorporen a l’Hospital de Dénia

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha assistit a l'acte de benvinguda
Acte de benvinguda als nous especialistes / Tino Calvo

37 nous especialistes s’han incorporat a l’Hospital de Dénia. A l’acte de benvinguda, celebrat al saló d’actes del centre hospitalari, ha acudit el conseller de Sanitat, Marciano Gómez. Un acte en què ha estat acompanyat pel gerent del departament de salut de Dénia, Juan Puig, i la resta de l’equip directiu de l’àrea sanitària.

En atenció als mitjans, el conseller ha assenyalat que aquests nous metges procedixen de totes les parts de la Comunitat Valenciana i alguns de fora de la comunitat.

En aquest sentit, ha mostrat la seua satisfacció perquè des que es va aprovar el nou marc normatiu de les àrees sanitàries de difícil cobertura s’han produït unes 170 contractacions noves per diferents departaments de salut de la regió, però ha reconegut que no volen “instal·lar-se en l’autocomplaença” i ha subratllat que seguiran treballant per poder cobrir la totalitat de les places.

Gómez ha apostat per “consolidar el talent de la Comunitat Valenciana” i atraure’l també d’altres comunitats.

Entre els especialistes que s’incorporen, el conseller ha ressaltat “cinc psiquiatres” que “venen a donar rigor al Pla de Salut Mental de la Comunitat Valenciana”, qualificant-lo “d’una fita històrica”.

Junt amb aquests especialistes, s’incorporen 3 facultatius d’Aparell Digestiu, 1 Pneumòleg, 4 Neuròlegs, 1 Hematòleg, 1 Radiòleg, 2 Uròlegs, 2 Anestesiòlegs, 1 Ginecòleg, 1 Otorrinolaringòleg, 3 Oftalmòlegs, 1 Geriatra, 1 Reumatòleg, 1 Oncòleg, 1 especialista de Cirurgia Vascular, 1 facultatiu de Medicina Preventiva, 2 Nefròlegs i 6 especialistes en Medicina Familiar i Comunitària. Aquests últims formaran part del Servei d’Urgències de l’hospital.

Sobre els metges de família, ha fet una “petició perquè puguen vindre més“. En aquest sentit, ha reconegut que “fa falta major afluència perquè estem tenint certes dificultats pel model organitzatiu en l’atenció primària”. Gómez ha incidit que l’atenció primària és “primordial” per al Consell, i ha ressaltat que ja s’ha presentat l’esborrany de decret d’atenció primària, “que és innovador”.

I ha avançat que abans de Nadal, altres dos especialistes de medicina de família es quedaran en aquest DSD.

Reunió amb l’alcalde de Dénia

El conseller ha aprofitat per a donar a conéixer que mantindrà una reunió, a l’octubre, amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per abordar la construcció del nou centre de salut del municipi, el que s’ha de construir a l’avinguda Miguel Hernández, cost que es repercutirà a l’empresa concessionària, el contracte de la qual va finalitzar el passat mes de gener.

Preguntat per la moció aprovada al ple de la corporació municipal, d’instar la Conselleria perquè l’Hospital porte el nom del Dr. Torrent Guasp, o algun dels dos centres de salut de la ciutat, el conseller ha respost que “en el tema de la toponímia hi ha una sèrie de reglaments que són els que complim”. Ha assegurat que el va conéixer personalment, i ha ressaltat que “va ser un visionari de la cardiologia”. Gómez ha respost que “si correspon i està dins dels cànons que diu el marc normatiu de la toponímia, no hi haurà cap problema”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *