Gastronomia

Torna el D*na Festival Dénia amb un escenari gastronòmic d’excel·lència

El passeig de la Marineta Cassiana acull este cap de setmana la sèptima edició d'este esdeveniment de referència nacional i internacional
La sèptima edició del D*na plena el passeig de la Marineta Cassiana / Alba Alborch

El passeig de la Marineta Cassiana acull durant este cap de setmana la VII edició del D*na Festival Dénia, amb més de 700 metres de “taula enfront de la mar”. Es tracta d’una de les grans cites gastronòmiques de l’any i que cada vegada capta més atenció internacional, posicionant Dénia com una dels cims gastronòmics del món.

Cartell del D*na | Alba Alborch

Esta edició té com a objectiu posar en valor els productes de l’horta, sent clave la producció de proximitat i els agricultors, vinicultors i hortolans locals. Acompanyats de conferències de restauradors, showcookings de xefs nacionals i internacionals i, com no, posats de venda i informació de productors de la terreta.

Stands al D*na | Alba Alborch

A mig dia d’este dissabte, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, acompanyat per la consellera de Turisme, Nuria Montes, l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt i altres personalitats polítiques de la comarca, es va acostar al passeig per a gaudir de la gastronomia local. El president va argumentar per als micròfons de Dénia FM que “Dénia té la capacitat poder obrir-se al món amb qualitat i esta milla de la gastronomia és única en tot el Mediterrani”.

Per part seua, Vicent Grimalt ha volgut posar en valor el D*na i el que significa com a Ciutat Gastronòmica de la UNESCO. “És un orgull per a Dénia tindre este esdeveniment després de set anys, podem dir que està consolidat i que és un referent per a tota la Comunitat Valenciana”, va recalcar Grimalt.

Dénia FM amb la gastronomia, la mar i els productors locals

Per descomptat, Dénia FM ha tornat a la Marineta Cassiana per a compartir amb tota la comarca tots els detalls de la sèptima edició, la qual manté al xef Quique Dacosta com a ambaixador i comissariat de l’esdeveniment. Dacosta ha posat en valor un esdeveniment del calibre del D*na, assegurant que “pertany al poble, és una ferramenta útil que transmet la nostra identitat i parla bé de nosaltres”.

“És un sentiment legítim que farà que el D*na siga molt més vigent dels que puguem imaginar”, va rematar el xef en parlar de l’energia que es pot viure estos dies en el passeig.

Quique Dacosta es el comissariat del D*na | Alba Alborch

Amb micròfon en mà, hem conegut els diferents estands, patrocinadors, productors i col·laboradors de l’esdeveniment; la parada per a arrancar el dia amb Cafés Pepetto i Beekery, el millor vi amb Cellers Xaló, Els Freses i Celler de Teulada – La Cooperativa.

També gastronomia de quilòmetre zero amb les coques de Grup Cidoncha, el millor producte fresc i les millors tapes de Restaurant El Raset i Tapes La Xara o aprofitar la varietat de la Croquetería Qmcomo.

Connexions en directe que es realitzaven des de la “taula enfront de la mar” que el D*na té també com a protagonista, gràcies al patrocini d’AEHTMA, Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Ford AutoCrístian i Citroen Autodenia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *