Cultura

Compromís per Dénia celebra amb recital de poesia el seu homenatge a Estellés

La celebració va congregar desenes de persones, en el marc del centenari del seu naixement
XIII Festa Estellés / Compromís per Dénia

En una vetlada dedicada a la celebració de la poesia i la cultura valenciana, Compromís per Dénia ha celebrat la XIII Festa Estellés, en homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés. L’acte va tindre lloc al carrer Germans Ferchen, i va comptar amb una representació del grup Poetes per la Cultura (Poetes de la Marina).

La celebració va començar a les 20:30 hores, congregant desenes de persones per rendir homenatge al llegat literari d’Estellés, en el marc del centenari del seu naixement.

Durant l’obertura de l’esdeveniment, el secretari local de Compromís, Sergi Alemany, va destacar la rellevància d’aquesta edició especial: “Aquest any, amb motiu del centenari del nostre poeta, celebrem la seua vida i la seua obra de manera més intensa. Agraïm la participació de Poetes de la Marina, que aporten la seua veu als versos d’Estellés”.

Alemany va emfatitzar el valor de la Festa Estellés, descrivint-la com “una oportunitat per recordar qui som, per reafirmar-nos en la nostra llengua i cultura, i per transmetre aquest llegat a les generacions que venen darrere nostre”. El seu missatge va subratllar la importància d’aquest homenatge no només a l’obra d’Estellés, sinó també a la llengua i la identitat valenciana.

Safir Malonda, presentadora de l’acte, també va compartir unes emotives paraules: “Avui estem ací no només per celebrar la poesia d’Estellés, sinó per mantenir viva una tradició que ens connecta amb la nostra essència com a poble. Estellés no només va escriure paraules boniques, sinó que va donar veu a sentiments profunds que tots compartim com a valencians”.

La vetlada es va caracteritzar per un recital amb sopar de cabasset, on es van recitar alguns dels poemes més emblemàtics de l’autor, interpretats per membres del grup Poetes de la Marina. 

Així com pels regidors de Compromís Rafa Carrió, Maria José García i Valen Alcalà, juntament amb altres participants i membres del col·lectiu valencianista. Carrió va aprofitar per animar els assistents a participar en les activitats culturals programades des de l’Ajuntament en commemoració del centenari del poeta.

L’esdeveniment va concloure amb una crida a la participació activa en la promoció de la cultura i les tradicions valencianes, destacant la responsabilitat compartida de mantenir viu el llegat d’Estellés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *