Societat

El parc de bombers de la Marina Alta celebra 40 anys de servei a la comunitat

L'acte commemoratiu va reunir als pioners el dissabte en Baleària Port
Equip de Bombers / Alfons Padilla

El parc de bombers de la Marina Alta, situat a Dénia, celebra el seu 40 aniversari des de la seua fundació el 1 de setembre de 1984. Aquella primera promoció de 27 joves, plens d’il·lusió i amb una gran vocació solidària, va obrir el camí a la professionalització de les emergències a la comarca. Els primers anys van ser durs, amb equips precaris, però això no els va impedir enfrontar-se a grans incendis, inundacions i recerques de desapareguts.

Aquest dissabte es va commemorar l’aniversari reunint els fundadors i a tots els professionals que han dedicat la seua vida a salvar altres. L’acte va tindre lloc a la sala Androna, a Baleària Port, on es van viure moments d’emoció i homenatges als pioners, destacant la importància del lema “mànega amunt” i el vincle de companyonia que uneix els bombers del parc de Dénia.

Ximo Sala, un dels bombers de la primera promoció, va recordar aquells anys inicials amb dificultats i va agrair la contribució d’Enric Martínez, fotògraf que va ajudar a donar visibilitat a la seua tasca. També es van recordar els companys que han faltat, com Manolo Estrabis, Pepe Melenchón, Manolo Bordes i Juan Velázquez.

Els bombers del parc de Dénia han sigut fonamentals en emergències com els incendis de la Vall d’Ebo, les inundacions a les Marines de Dénia o els rescats a zones com el Barranc de l’Infern i el Penyal d’Ifac. A més, el parc s’ha convertit amb els anys en una escola d’intervenció d’emergències i un referent en la comarca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *