Societat

Dénia celebrarà la diversitat amb el ‘Diva Dénia Music Pride’

En aquest festival, el pròxim 12 d'octubre, participaran artistes del ‘Drag Race Espanya: All Stars’
El regidor d'Igualtat i Diversitat, Javier Scotto. / Miriam Pagán

La regidoria d’Igualtat i Diversitat de Dénia ha organitzat, per al 12 d’octubre, el ‘Diva Dénia Music Pride’.

El regidor de l’àrea, Javier Scotto, ha explicat que va ser el 2019 quan va començar el camí d’aquesta regidoria, en ple desenvolupament durant aquesta legislatura. Entre els punts d’inflexió ha destacat la redacció del primer Pla de Diversitat, pioner a la província d’Alacant, que inclou diverses accions.

Però “ens faltava un dels grans passos, la celebració de la festa de l’Orgull” amb la intenció d’entrar al circuit provincial del qual ja formen part Alacant, Benidorm, Torrevella o Elx.

D’aquí la celebració del ‘Diva Dénia Music Pride’, la “festa de la diversitat, igualitària i inclusiva” que tindrà com a “segell diferenciador la música de les grans dives dels anys 70, 80 i 90”.

Aquest festival se celebrarà el dissabte 12 d’octubre, des de les 17 fins a les 22 hores, amb la intenció “d’abastar tots els públics i col·lectius”.

A la prèvia, entre les 12 i les 14 hores, la Cachorras Band anirà escalfant de cara a l’esdeveniment, a més d’una informadora Drag queen.

I a partir de les 17 hores, des de la Glorieta, començarà l’esdeveniment musical “durant cinc hores”, amb DJs, espectacles LGTBI, artistes participants del ‘Drag Race Espanya: All Stars’, decoració discotequera, protocol i marxandatge.

A més, en una pantalla gegant es projectaran vídeos de campanyes d’entitats i associacions provincials i locals, no únicament LGTBI, perquè “obrim la festa a qualsevol diversitat”.

Així mateix, al carrer Marqués de Campo se celebrarà una Fira d’Associacions LGTBI, de la província d’Alacant, per donar informació i visibilitat a tots els col·lectius que treballen per la diversitat.

Scotto assenyala que la intenció és “crear un espai musical per a la sociabilització de la diversitat” i apunta que “està assegurada la seua continuïtat per a consolidar-se el 2025 i entrar al circuit de municipis de la província i de la Comunitat que celebren a través d’un festival el seu propi pride i en el nostre cas, la singularitat és el Diva Pride”.

Amb aquest festival “festejarem la inclusió, el respecte i la convivència fent una crida a aparcar els prejudicis”, confirmant-se Dénia, així, com a “destinació LGTBI”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *