Política

L’Ajuntament d’Ondara millora els processos de control i seguiment de les llicències d’obra

Des de març de 2024, s'han implementat mesures per reforçar la inspecció
Imatge d'un edifici en construcció / SandryPhotography (Envato)

L’Ajuntament d’Ondara ha realitzat una valoració positiva sobre els nous mecanismes per millorar el control i seguiment de les llicències d’obra. Des de març de 2024, s’han implementat mesures per reforçar la inspecció. Aquestes millores tenen com a objectiu assegurar el compliment de la normativa vigent. Així, s’han dut a terme més controls sobre les obres, tant noves com reformes.

Increment de les inspeccions de les llicències d’obra

En els últims sis mesos, l’Ajuntament ha incrementat notablement les inspeccions. En total, s’han realitzat 120 controls en obres de particulars. D’aquestes, 65 han derivat en infraccions. A més, en 40 casos s’ha sol·licitat documentació actualitzada per poder continuar amb la llicència en regla. En altres 25 casos, les obres s’han paralitzat fins corregir les irregularitats detectades.

El consistori ha establert, com a obligatori, que qualsevol obra visible des de la via pública tinga un cartell acreditatiu de la llicència. Aquest cartell inclou informació sobre el tipus d’obra, el promotor, el número d’expedient i les dates d’inici i fi. Això s’aplica tant a sòl urbà com rústic.

A més, l’alcalde José Ramiro, juntament amb l’equip tècnic, ha destacat una millora significativa en els processos. Les inspeccions han ajudat a garantir el compliment normatiu.

Col·laboració amb l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

L’Ajuntament d’Ondara també està adherit a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori. Aquesta agència s’encarrega de les infraccions urbanístiques greus en sòl no urbanitzable. El municipi continuarà col·laborant amb l’agència per sancionar infraccions greus i molt greus en aquests terrenys. Ondara seguirà gestionant les infraccions lleus i greus en sòl urbà i urbanitzable, així com les infraccions lleus en sòl no urbanitzable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *