Educació

La Confraria de Pescadors de Dénia organitza activitats educatives per a promocionar la pesca sostenible

Tenen com a objectiu principal donar a conéixer la importància del sector pesquer a la ciutat
Dos vaixells de pesca treballen a la mar / nelsonart (Envato)

La Confraria de Pescadors de Dénia, en col·laboració amb el col·legi Pou de la Muntanya, organitza un conjunt d’activitats educatives dirigides als alumnes del centre. Aquestes activitats tenen com a objectiu principal donar a conéixer la importància del sector pesquer a la cultura i l’economia de Dénia.

A més, les activitats també buscaran sensibilitzar els estudiants sobre la pesca sostenible i la protecció del medi ambient.

Activitats destacades

Les activitats es duran a terme des del 7 fins al 18 d’octubre. Entre les propostes destacades es troben les següents:

  • Visites guiades al port pesquer: Els alumnes visitaran el port, coneixeran les embarcacions i parlaran amb pescadors sobre la seua feina diària. També podran entrar en una embarcació d’arrossegament.
  • Xarrades i tallers: Especialistes en el sector parlaran sobre la sostenibilitat i la conservació del medi marí. També explicaran la importància d’una pesca responsable.
  • Degustacions: Els alumnes podran tastar productes frescos de la mar i conéixer els beneficis de consumir productes locals i de temporada.
  • Gyotaku: Una activitat artística japonesa en la qual els estudiants pintaran peixos amb exemplars reals facilitats per la Confraria.

Compromís amb la pesca sostenible

Aquestes activitats no sols tenen una finalitat educativa, sinó que també busquen reforçar la connexió entre les generacions més joves i el sector pesquer. L’objectiu és que els estudiants entenguen la importància de la pesca per a la història, l’economia local i la preservació de l’entorn marí.

Per últim, aquestes activitats es realitzen durant la parada biològica d’octubre, quan es deté temporalment la pesca per permetre la recuperació del medi marí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *