Joventut

La III Trobada de Corresponsals Juvenils de la Marina Alta i Baixa servirà per a promoure la salut mental

L’esdeveniment tindrà lloc a l'alberg de Teulada-Moraira
Imatge de la I Trobada de la Marina / lanucia.es

Aquest cap de setmana, la III Trobada de Corresponsals Juvenils de la Marina Alta i Baixa reunirà un centenar de joves i tècnics municipals. L’esdeveniment tindrà lloc a l’alberg de Teulada-Moraira.

Durant les jornades, els joves analitzaran els serveis i recursos en matèria de salut mental que l’administració valenciana posa al seu abast. Un dels objectius centrals serà identificar necessitats específiques no cobertes.

Els participants, d’edats compreses entre els 13 i els 18 anys, formen part del programa de Corresponsals Juvenils de l’Institut Valencià de la Joventut. Els grups d’informadors clau treballaran conjuntament per proposar millores als serveis actuals.

Fòrum Jove: la veu dels adolescents

Com a novetat, enguany el programa inclou un Fòrum Jove, on les demandes dels joves en matèria de salut mental seran el punt central. Aquesta iniciativa pretén donar veu a les preocupacions i necessitats del jovent.

A més, les activitats estan dissenyades per a fomentar la reflexió sobre l’equilibri emocional. Per això, s’han organitzat diverses accions formatives i dinàmiques, pensades per millorar la salut mental dels joves assistents.

Taller de respiració conscient en la Trobada de Corresponsals Juvenils

Una de les activitats destacades és el Taller de Respiració Conscient, impartit per la instructora Fleur Conway. Per aquest motiu, el taller utilitza el mètode Buteyko, que ajuda els joves a prendre consciència de la importància d’una respiració adequada i funcional.

Per altra banda, joves aprendran tècniques per millorar la seua postura i respiració en situacions quotidianes, fomentant així una millor gestió emocional. Aquesta activitat complementarà les accions formatives de la trobada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *