Cultura

El Museu Arqueològic de Xàbia estrena una exposició per a conèixer els viatges de Magallanes i Elcano

La mostra vol commerorar el V centenari de la primera volta al món
Exposició al Museu Arqueològic de Xàbia / Aj. Xàbia

Ahir, 3 d’octubre, va tindre lloc en el Museu Arqueològic “Soler Blasco” de Xàbia la inauguració de l’exposició “El Viatge a l’Especiería de Magallanes i Elcano”, organitzada en commemoració del V centenari de la primera volta al món. L’esdeveniment, que s’emmarca dins de les activitats de promoció de la Cultura de Defensa impulsades per la Secretaria General Tècnica del Ministeri de Defensa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàbia, va comptar amb la participació de nombrosos assistents interessats en la història i el llegat d’esta expedició.

La inauguració va començar amb una conferència a càrrec del Comandant Naval a Alacant, el Capità de Navili Sr. Joaquín Vegara Jiménez, qui va oferir una detallada exposició sobre les etapes clau del viatge que va canviar la història. La conferència va ser un homenatge a la gesta de Magallanes i Elcano, i va destacar tant els reptes als quals es van enfrontar com la importància del seu assoliment per a la navegació mundial.

Presentació de la exposició | Aj. Xàbia

Després de la conferència, els assistents van poder recórrer l’exposició, que estarà oberta al públic fins al 14 d’octubre. En ella, a través de panells explicatius i reproduccions de fons del Museu Naval de Madrid, es presenten les principals etapes del viatge al voltant del món, oferint una visió enriquida d’este moment històric.

L’exposició pot visitar-se de manera gratuïta en l’horari habitual del Museu Arqueològic “Soler Blasco”, oferint una oportunitat única per a acostar-se a una de les majors gestes de la humanitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *