Política

Compromís per Dénia celebra el 9 d’Octubre amb un acte reivindicatiu a la plaça Jaume I

Faran els parlament la diputada de Compromís en les Corts Valencianes Nathalie Torres i el regidor de Compromís Valen Alcalà

Un any més, Compromís per Dénia commemorarà el 9 d’Octubre amb el seu tradicional acte polític. Aquest esdeveniment tindrà lloc a la plaça Jaume I, a les 12.30 hores. Després de l’acte institucional, començarà la celebració reivindicativa amb discursos en defensa del valencianisme i la cultura valenciana.

Un acte de Compromís per Dénia amb càrrega reivindicativa

L’acte comptarà amb la presència de Nathalie Torres, diputada de Compromís en les Corts Valencianes, i Valen Alcalà, regidor de Compromís a l’Ajuntament de Dénia. Ells seran els encarregats de pronunciar els discursos centrats en l’actualitat política, tant a nivell municipal com nacional. Els dos parlaran de la importància del valencianisme i la necessitat de defensar la cultura i els drets del poble valencià.

L’acte serà conduït per la regidora Maria José García, qui guiarà els assistents durant la jornada. Com cada any, es farà una ofrena floral a l’estàtua de Jaume I, un moment simbòlic que recordarà els orígens del poble valencià. A més, aquest any l’ofrena estarà acompanyada pels sons de la tradicional Muixeranga, una mostra del patrimoni cultural valencià.

Sergi Alemany, secretari local de Compromís, ha fet una crida a la participació de la ciutadania. “Aquest dia és més que una simple commemoració”, ha assenyalat Alemany. Per a ell, el 9 d’Octubre representa la lluita per la llengua, la cultura i els drets dels valencians. També ha destacat la importància de reafirmar els valors de la justícia social i la igualtat.

Amb aquest acte, Compromís per Dénia busca recordar el passat del poble valencià i construir un futur basat en els valors que els defineixen com a poble. Així, la celebració del 9 d’Octubre serà un homenatge a la identitat i la cultura del País Valencià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *